Haal je vaarbewijs bij Het Verkeers College

Haal je vaarbewijs bij Het Verkeers College


Geplaatst op: 26 oktober 2016

Het vaarseizoen is helaas weer voorbij. Alle bootjes worden weer het water uit gehaald en voor de winter weer veilig opgeborgen. We kijken terug op een mooie lange zomer. Nu is het moment om je alvast goed voor te bereiden op de volgende zomer.

Geef je boot een onderhoudsbeurt en zorg dat, als je dat nog niet hebt, je het benodigde vaarbewijs haalt. Deze zomer zijn er weer een aantal mensen bekeurt voor het niet hebben van de benodigde papieren of het zich niet houden aan de regels. De bestuurder van een snelle boot die even denkt, dat kan nog wel zonder vaarbewijs, riskeert een boete van maar liefst 500 euro. 

De verplichting voor varen met een vaarbewijs (vanaf 18 jr) geldt voor het varen met:

  • een motorboot met een lengte van minder dan 15 meter, die een snelheid van meer dan 20 kilometer per uur kan bereiken.
  • een boot met een lengte van 15 meter of meer.

Het verschil tussen klein vaarbewijs I en klein vaarbewijs II heeft te maken met het water waarop u gaat varen. Op de Nederlandse rivieren, kanalen en meren heeft u voldoende aan klein vaarbewijs I. Op de ruime vaarwateren is klein vaarbewijs II noodzakelijk.

Dus nu is het moment om je vaarbewijs te halen. Het wordt toch minder goed weer en dan ben je in  het voorjaar klaar, om op de juiste manier met de juiste papieren het water op te gaan.

Het VerkeersCollege start 03 november, 6 avonden  de Cursus Vaarbewijs 1.
En vlak voor het voorjaar, rond maart, 6 avonden de Cursus Vaarbewijs 2.

Schrijf je nu in via onze website: www.verkeerscollege.com/vaarbewijs of bel 0297-250 638.

 


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Haal je vaarbewijs bij Het Verkeers College

Het vaarseizoen is helaas weer voorbij. Alle bootjes worden weer het water uit gehaald en voor de winter weer veilig opgeborgen. We kijken terug op een mooie lange zomer. Nu is het moment om je alvast goed voor te bereiden op de volgende zomer. Geef je boot een onderhoudsbeurt en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: