Atalante dames 3: een echte Diesel

Geplaatst op: 29 oktober 2016

Afgelopen donderdagavond speelde Atalante dames 3 een soort streekderby tegen de buren uit Uithoorn, SAS ’70 D1. SAS draait net als Atalante in de kop van de competitie mee. Het team had een wedstrijd minder gespeeld en ook slechts één verliespunt. De eerste set maakte SAS behoorlijk veel indruk op Atalante. Daarna kwam de Vinkeveense Diesel op gang en wist uiteindelijk de wedstrijd met 1-3 te winnen.

De eerste set werd gestart met Sandra de Boer op spelverdeling en Irma Schouten op diagonaal. Nancy Lijten en Denise Bijlsma startten op buiten en Agnes Nelis en Brenda Kuylenburg namen de middenposities voor hun rekening.
Atalante begon heel matig aan de wedstrijd, maar de credits zijn voor de thuisploeg. SAS zette Atalante met een goede service behoorlijk onder druk en ook verdedigend deed SAS goede zaken. Hun diagonaalspeelster sloeg heel wat deuken in de vloer aan Vinkeveense zijde; Atalante kwam deze set simpelweg te kort. Aan het eind van de set kwam Atalante iets beter in haar spel en wist uiteindelijk nog 17 punten op het bord te krijgen.  SAS 1 – Atalante 0.

Met beide beentjes weer op de grond, werd de tweede set veel beter gestart. Aletta van Ommeren nam de plek van Denise over en Judith Jongerius kwam voor Agnes binnen de lijnen. Sandra begon met een goede service en verdeelde de ballen goed, maar belangrijker… er heerste rust binnen de lijnen. De pass kwam goed, de set-up kwam netjes bij de aanvalsters en die konden vervolgens hun eigen ding doen en dat was scoren. Snel liep Atalante uit naar een riante voorsprong, maar het was SAS dat veel veerkracht toonde. Wederom was het de diagonaalspeelster die met een goede serviceserie Atalante aan het wankelen bracht. Coach Hettie Schockman nam haar laatste time-out en dit had effect. Dankzij een foutservice van SAS op 23-24, was deze set met 23-25 voor de Vinkeveense ploeg.

De derde set kwam Denise er in voor Nancy en Agnes voor Brenda. Nu was het goed zichtbaar dat de diesel lekker op gang begon te komen. De ervaren Irma zette het team op een ruime voorsprong dankzij een geweldige serviceserie (iets wat ze in eerdere sets ook al had gedaan). Denise was heerlijk aan het afwisselen aan het net en ook Judith en Agnes pakten lekkere punten mee op midden. Daarnaast stonden ze goed te blokkeren, waardoor de verdediging het ook weer makkelijker had. Stofzuiger Aletta haalde in het achterveld alle ballen van de grond en dit zorgde voor een goede sfeer binnen de lijnen.  SAS kwam door de servicedruk van Atalante minder aan aanvallen toe en dat leidde tot een 16-25 overwinning in de derde set.

De vierde set nam Nancy de plek van Irma in en Brenda de plek van Judith. Ook deze set werd voortvarend gestart. Aletta stond lekker te hijen aan de buitenkant en Brenda heerlijk te huffen op het midden. Tel daarbij de tactische ballen van Nancy en het ging goed aan Vinkeveense zijde. Ook de servicedruk bleef goed, waardoor Atalante minder te duchten had van de sterspeelster van SAS. Deze set was kat in het bakkie en met 14-25 was de winst in de wedstrijd wederom voor Atalante.

Dankzij deze overwinning is Atalante wat uitgelopen op SAS en staat het nog steeds knap eerste met slechts twee verliespunten. Verder is er nog weinig te zeggen over de competitie, aangezien nog lang niet alle teams evenveel wedstrijden hebben gespeeld. Dames 3 mag gaan genieten van een weekje vrij.  Pas zaterdag 12 november komt het team weer in actie; dan is Oradi/Omnia D2 de tegenstander.

Afgelopen donderdagavond speelde Atalante dames 3 een soort streekderby tegen de buren uit Uithoorn, SAS ’70 D1. SAS draait net als Atalante in de kop van de competitie mee. Het team had een wedstrijd minder gespeeld en ook slechts één verliespunt. De eerste set maakte SAS behoorlijk veel indruk op … Lees meer »