02 - Senior  sportief actief 2e week

Veilingklok van Vinkeveense veiling verhuisd


Geplaatst op: 21 maart 2012

De Veilingklok van de Vinkeveense groente- en fruitveiling is verhuisd. Sinds de sluiting van de vaarveiling heeft de klok in Museum De Ronde Venen gestaan. Nu dit jaar de tijdelijke tentoonstelling geheel in het teken staat van deze veiling is de klok naar de tentoonstellingruimte verplaatst.

Hiervoor is de klok een verdieping naar beneden gegaan. Met een takel en maar liefst zeven man sterk is het historische object in sjorbanden van de trap begeleid. Geen gemakkelijke klus als je je bedenkt dat de klok zo'n 2 x 2 meter is. De leuning van de trap heeft voor deze klus zelfs moeten wijken en is afgezaagd. Eenmaal beneden is de laatste hindernis van een smalle deurpost genomen waarna de klok in een speciaal geprepareerd frame getild is.

De volgende stap is het aansluiten van de oude veilingklok, ook wel de vredestichter genoemd, op krachtstroom. Ook dit is speciaal voor de gelegenheid omgelegd naar de tentoonstellingsruimte. Via een leiding worden de oude veilingbankjes, ook in de tentoonstelling te zien, verbonden met de klok zodat er weer echt geveild kan worden.

Museum De Ronde Venen gaat op 1 april weer open voor publiek. Let op de nieuwe openingstijden! Op 14 april zal de tijdelijke tentoonstelling "Vinkeveense Vaarveiling. De kleinste veiling van Nederland 1917-1980" te zien zijn.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Veilingklok van Vinkeveense veiling verhuisd

De Veilingklok van de Vinkeveense groente- en fruitveiling is verhuisd. Sinds de sluiting van de vaarveiling heeft de klok in Museum De Ronde Venen gestaan. Nu dit jaar de tijdelijke tentoonstelling geheel in het teken staat van deze veiling is de klok naar de tentoonstellingruimte verplaatst. Hiervoor is de klok … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: