001 - Homan Zonnepanelen

Samen aan de slag in De Ronde Venen: Goud in je wijk


Geplaatst op: 21 maart 2012

Op zaterdag 12 mei 2012 wordt Goud in je wijk georganiseerd. Deze dag biedt inwoners van De Ronde Venen de kans om samen ideeën te realiseren om hun leefomgeving mooier en schoner te maken. Van het opruimen van zwerfafval, plaatsing van een doe-meer-met-afvalbus tot het organiseren van een garage sale of adoptie van een grote bloembak.

Goud in je wijk is een initiatief van de gemeente De Ronde Venen, GroenWest, Stichting De Baat, Invinkeveen en dorps- en wijkcomités. De gemeente biedt een aantal hulpmiddelen, variërend van vuilniszakken en prikkers tot draaiboeken en een beperkt budget. Flexibiliteit en creativiteit zijn altijd het uitgangspunt. Door samen op een gezellige manier de schouders ergens onder te zetten kan veel worden bereikt. Iedereen kan zelf of via dorps- en wijkcomités ideeën plaatsen op www.goudinjewijk.nl. Initiatieven ontvangen zakjes goudsbloemzaad (zolang de voorraad strekt).

Verschillende dorpen hebben zich al aangemeld. Zo organiseert De Hoef een garage sale in de Springbok en ruimt Westerheul zwerfafval op. Proostdijland organiseert een schoonmaakactie die wordt afgesloten met een feestelijke barbecue. In Amstelhoek wordt gekeken naar de mogelijkheden om groen te adopteren.

Wethouder Kees Schouten is enthousiast over dit initiatief: 'Deze dag past bij de ontwikkeling van kernenbeleid. Dit jaar in de vorm van een klein goudsbloemzaadje dat hopelijk tot een mooie gouden oogst leidt. En volgend jaar groter? Ik zie er in ieder geval naar uit om de kernen op die dag te bezoeken.'

Meer informatie en aanmelden van ideeën is mogelijk bij het lokale wijk- of dorpscomité en op www.goudinjewijk.nl. Twitter: @goudinjewijk.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: Gemeente De Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Samen aan de slag in De Ronde Venen: Goud in je wijk

Op zaterdag 12 mei 2012 wordt Goud in je wijk georganiseerd. Deze dag biedt inwoners van De Ronde Venen de kans om samen ideeën te realiseren om hun leefomgeving mooier en schoner te maken. Van het opruimen van zwerfafval, plaatsing van een doe-meer-met-afvalbus tot het organiseren van een garage sale … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: