001 - Escaperoom aglemeen

Uitstekende wedstrijd voor Veenland Turnsters


Geplaatst op: 21 maart 2012

Op zaterdag reden we rond half acht richting Breukelen voor de tweede voorronde voorgeschreven oefenstof.
Het beloofde een drukke dag te worden want we hadden ook de turnsters van Abcoude onder onze hoede. In baan 1 turnde voor Veenland Femke vd Molen en Madelon Rispens en in baan 2 turnde Annique Herngreen en Isa Groenendaal. Femke en Madelon starten sterk op de toestellen vloer en sprong. Op brug verbaasde Femke iedereen met hoge zwaaien en Madelon deed voor het eerst op de balk de arabier af. Femke behaalde een 9de plaats op de hielen gevolgd door Madelon op plaats 10. Annique en Isa begonnen sterk op brug. Annique werd zelfs tweede op dit toestel. Ook balk en vloer verliepen prima. Op sprong hebben ze allebei weleens beter gesprongen maar uiteindelijk mocht Annique op het podium gaan staan op de derde plaats en Isa werd 15de .
In de tweede ronde de beurt aan Julie Postma. Ze begon met een mooie vloeroefening en een prima sprong over de kast. Op brug ging het vandaag iets minder helaas een handen en voeten landing met de salto. Daarna kwamen alle spanningen van de laatste week eruit en na een peptalk toch nog een prima balkoefening. Julie behaalde een mooie 7de plaats.

Daarna was het de beurt aan Muriel Coppens en Kelly Klinkhamer . Kimberly Bouman kon helaas na een zware val van de brug verleden week niet meedoen. Kelly begon met een super oefening op brug waar ze voor de uitvoering een 9.1 kreeg en ook Muriel had een droomstart die was zelfs de hoogste met brug. Helaas moesten ze alle twee een keer van de balk maar vloer ging weer prima. Op naar sprong voor alle twee een lastig onderdeel. Kelly heeft de laatste wedstrijden niet gesprongen het lukte gewoonweg niet maar vandaag eindelijk kunnen we met trots zeggen dat er twee mooie overslagen gesprongen werden. Een overwinning op zichzelf. Ook Muriel verbaasde iedereen met in turnen wilde het niet lukken maar ze goochelde op de wedstrijd een hele mooie overslag uit haar hoed.
Muriel eindigde met een medaille op de vijfde plaats. En Kelly behaalde een 12de plaats maar met een goud randje.

Als laatste was Eva Turk aan de beurt. Ze begon met een mooie brugoefening en ook de balk ging prima. Ze bleef bijna met de koprol zitten maar gelukkig vielen de meeste met dit onderdeel. Vloer deed ze uitstekend heel netjes en ook de overslag op de kast ging goed. Eva eindigde op de 17de plaats. We kijken vol trots terug op deze wedstrijd met prima resultaten voor iedereen. Nu op naar de onderlinge wedstrijd op 21 april en naar de finales.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Uitstekende wedstrijd voor Veenland Turnsters

Op zaterdag reden we rond half acht richting Breukelen voor de tweede voorronde voorgeschreven oefenstof.Het beloofde een drukke dag te worden want we hadden ook de turnsters van Abcoude onder onze hoede. In baan 1 turnde voor Veenland Femke vd Molen en Madelon Rispens en in baan 2 turnde Annique … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: