001 - Escaperoom aglemeen

B&W Aalsmeer doet mee met NL Doet


Geplaatst op: 21 maart 2012

Vrijdag 16 maart werd in de kamer van burgemeester Litjens het startschot gegeven voor de Aalsmeerse versie van NL.Doet. Elf ondernemers en de wethouders Ulla Eurich en Gertjan van der Hoeven vertrokken vanuit het stadhuis op weg naar hun speeddateklus. Op de basisscholen Samen Een en de Jozefschool gingen zij "speeddaten" met leerlingen van groep 8 over beroepskeuze, opleiding en werk. De kinderen in groep 8 zijn in deze periode bezig met hun schoolkeuze en het nadenken over hun loopbaan en toekomst, dus daar wilden ze van alles over weten. De kinderen hebben een erg leuke en interessante ochtend gehad en zijn ontzettend veel te weten gekomen. De volwassenen vertelden over hun werk en de leerlingen konden allerlei vragen stellen. De leerlingen hadden er duidelijk zin in en steevast werd de belangrijke vraag gesteld: Hoeveel verdient u?!

Speeddaten
Behalve de wethouders waren onder andere een bloembindster, directeur, kunstenares, bakker, jazz zangeres en opticien aan het speeddaten en zo gaven zij op deze manier invulling aan hun maatschappelijke betrokkenheid. Vragen aan deze deelnemers waren onder ander: Hoeveel broden verkoopt u of wat is het grootste boeket dat u heeft gemaakt?
Op de Jozefschool werd wethouder Ulla Eurich ondervraagd over de kwestie hoe je nu wethouder kan worden. Ook beroepsoriënterende vragen werden gesteld: Hoe word je nou eigenlijk notaris of wat verdien je als brandweerman? Gertjan van der Hoeven was op obs Samen Een aan de slag en was onder de indruk van het feit dat de leerlingen de gesprekken zo goed hadden voorbereid.

Daarnaast waren er nog veel andere klussen te doen in Aalsmeer. Wethouder Ad Verburg ging deze ochtend aan de slag in Zorgcentrum Aelsmeer. Samen met andere vrijwilligers ging hij met een groep bewoners een wandeling maken. Rabobank Regio Schiphol was aan het timmeren en verven in de Historische Tuin. En er is op zaterdag door veel mensen, waaronder wethouder Ulla Eurich, meegedaan aan de schoonmaakactie op de Westeinderplassen Op zaterdag hebben wethouder Gertjan van der Hoeven en diverse vrijwilligers van handbalvereniging Fiqas geholpen met het schoonmaken van de buitenruimte rondom de sporthal De Bloemhof.

Nederland Doet is zeer geschikt voor bedrijven en een manier om kennis te maken met Maatschappelijk Betrokken Ondernemen. De projecten voor bedrijven zijn georganiseerd door Angela den Hamer, MBO-intermediair van Bureau Marteau.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

B&W Aalsmeer doet mee met NL Doet

Vrijdag 16 maart werd in de kamer van burgemeester Litjens het startschot gegeven voor de Aalsmeerse versie van NL.Doet. Elf ondernemers en de wethouders Ulla Eurich en Gertjan van der Hoeven vertrokken vanuit het stadhuis op weg naar hun speeddateklus. Op de basisscholen Samen Een en de Jozefschool gingen zij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: