Winst voor jeugd Basketballers

Geplaatst op: 6 november 2016

Afgelopen zaterdag speelde het U14 team uit in Eemnes en zondag speelde  het U16 team uit in Culemborg. Het U14 team nam vanaf het begin de voorsprong op de basketballers uit Eemnes. De voorsprong was na de rust zo groot dat coach Koen de Koning Alec Heijnemans en Eric de Koning (onze aller jongste spelers uit dit team) veel liet spelen waardoor het team uit Eemnes de achterstand hierdoor iets kon verkleinen. Door goed samenspel werd in het laatste kwart weer orde op zaken gesteld en hierdoor werd de eindstand voor de jonge Argonauten uiteindelijk 61-32. Door deze winst verzilverde U14 de eerste plaats in de competitie.

Het U16 team moest een spannende wedstrijd spelen tegen Archipel uit Culemborg want bij winst kon het U16 team de tweede plaats van hen overnemen. Het werd een zeer spannende wedstrijd voor de Argonauten waarbij voorsprong en achterstand elkaar voortdurend afwisselden. Center Alex Kramer maakte de nodige punten maar ook Joey Sluijs was belangrijk voor zijn team. In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Kalvin de Koning een belangrijk punt waardoor Argon op voorsprong kwam en maakte Ymor van der Heijden het daarna af. De eindstand werd hierdoor 37-41 en daardoor kwam U16 op de tweede plaats in de competitie te staan.

Het andere jeugdteam van Argon Basketball - U18 - hoefde dit weekeind niet te spelen en staat nog onverslagen op de eerste plaats. Kortom een goed speelweekeinde voor de jeugdleden van Argon Basketball.

Na de Kerst willen we met het nieuwste en aller jongste team van Argon Basketball ook wedstrijden gaan spelen. Dit team traint op vrijdag van 18-19 uur in de Eendracht maar komt daarvoor nog eigenlijk net 1 a 2 spelers tekort. Welke durfal komt ons versterken? Basketball is namelijk een uitdagende teamsport waarbij tal van vaardigheden worden gecombineerd.

Afgelopen zaterdag speelde het U14 team uit in Eemnes en zondag speelde  het U16 team uit in Culemborg. Het U14 team nam vanaf het begin de voorsprong op de basketballers uit Eemnes. De voorsprong was na de rust zo groot dat coach Koen de Koning Alec Heijnemans en Eric de … Lees meer »