UWTC doet het goed bij de cyclocross

Geplaatst op: 7 november 2016

Zaterdag 5 november zijn de regiokampioenschappen veldrijden gehouden op de Nedereindseberg in Nieuwegein. Waar andere jaren alle afdelingen een eigen kampioenschap hielden, met meestal heel weinig deelnemers, was dit jaar gekozen voor drie regiokampioenschappen in heel Nederland. Met als gevolg veel grotere startvelden en dus leukere en spannende wedstrijden. In Nieuwegein stonden dus de renners van clubs uit Utrecht, Noord-Holland en Zuid-Holland aan de start.

De dag begon met ruim 60 amateurs/sportklasse renners, waaronder 5 UWTC leden. Bas, Tommy en Bart staan vrij hoog in het klassement door een aantal goede klasseringen in nationale wedstrijden, en hadden hierdoor een gunstige startpositie. Met de regen van vrijdagavond was het parcours glibberig. In de eerste ronde reden Tommy, Bas en Bart vlak achter elkaar. Een valpartij van Bas zorgde ervoor dat Bart erover heen viel. Zo snel mogelijk overeind om weer verder te koersen, maar de valpartij was voor Bas niet zonder schade gebleven, zijn schakelhendel deed het niet meer (een spaak van Bart had hier tussen gezeten). Na een paar rondes wist Bart steeds verder naar voren te komen en in de een na laatste ronde wist hij zelfs aan te sluiten bij het groepje van Tommy. Dit groepje reed voor de derde plaats, want in het begin van de wedstrijd waren Eddy van IJzendoorn (uit Tiel) en Kees van Noppen (uit Ridderkerk) al samen weg gereden. Door een tempoversnelling bleven Bart, Tommy en Jordy Beuker over in de achtervolgende groep. De 19-jarige Bart de Veer uit Vreeland plaatste nog een demarrage en wist een beslissend gaatje te pakken en zo de derde plaats veilig te stellen. Op de streep had hij nog 15 seconde voorsprong. Tommy Oude Elferink wist met een sterk gereden wedstrijd vijfde te worden, helaas voor Tommy ook schade aan zijn fiets. Een gescheurde velg verklaarde waarom het laatste stuk van de wedstrijd zo zwaar ging!  Bas de Bruin werd ondanks de problemen met zijn fiets nog 12e en Luuk van Vliet werd 14e. Vier renners van UWTC bij de top-15, sterk gereden mannen! Dennis Moolhuijsen mocht de laatste ronde niet meer rijden van de jury en werd 45e.

Verder reden Ian van de Berg bij de nieuwelingen en Sjon vd Berg bij de masters. Ian startte in een sterk veld zijn eerste nationale cross en dan meteen het DK. Dertig minuten door de bagger. Vooral de laatste ronde verloor Ian een aantal plaatsen door glijpartijen. Ian werd 31 ste.  Sjon stond aan de start bij de 50 plussers en werd 27e.

Clubcross

Zondag 6 november zorgde de regen ervoor dat de deelnemers mondjes maat binnen kwamen druppelen bij de clubcross van UWTC. Maar het weer werkte goed mee, want de wedstrijd werd zo goed als droog verreden. Roberto Blom ging er als een speer vandoor met Marcel Versteeg in zijn achterwiel. Helaas bleek de rem van Marcel niet goed te werken en na een paar afdalingen die maar net aan goed gingen besloot Marcel maar te stoppen. Roberto liet na een sterk bmx seizoen zien ook op de cyclocrosser goed uit de voeten te kunnen want hij won met overmacht bij de 40- groep. De 40+ werd door Gerard de Veer gewonnen en de winst bij de jeugd ging naar bmx-lid Sem Knook.

Modder, modder en koeienvlaaien bij de ACC in Nes ad Amstel

Bij de jeugd waren weer lekker veel UWTC leden die aan de start stonden. Aan het eind waren ze enigszins onherkenbaar geworden maar door de wekelijkse strijd bij de Amsterdamse Cross competitie worden ze sterker en sterker. Siem van Smoorenburg pakte wederom een tweede plaats bij de jongste jeugd en staat ook in het tussenklassement stevig op de tweede plaats. En op de 9e plaats zagen we Nees Wahlen in de uitslag. Uitslagen oudste jeugd: 7 Mike Derogee, 11 Mees van Smoorenburg, 16 Lars Hopman, 17 Teun Wahlen. Duuk had een kapotte derailleur gekregen bij het inrijden en kon hierdoor helaas niet aan de wedstrijd meedoen.

Bij de 40+ was wederom een flink deelnemersveld. Marcel Plasmeijer maakte zijn debuut en zo zien we weer een vader-zoon combinatie in het veld. De volgende combinaties rijden mee bij de ACC: Marcel-Danny, Sjon-Ian, Ivo-Duuk en Vincent-Mike. De UWTC 40+ mannen rijden nog niet in de kop van de wedstrijd mee, maar het is iedere week weer spannend wie de beste UWTC-er van de dag is.

Bij de 40- peddelde Bart de Veer samen met Victor Broex (WTC de Amstel) aan kop van de wedstrijd, totdat Victor problemen kreeg met een afgelopen tube. Zo kon Bart op zijn gemak uitfietsen na de zware koers van gisteren op de Nedereindse berg en toch de zege pakken. Niels Kramer reed ook mee, maar zijn uitslag is onbekend.
Bij de nieuwelingen-dames streden Ian vd Berg en Danny Plasmeijer weer zij aan zij. Zij laten wekelijks zien aardig aan elkaar gewaagd te zijn. Ian had de wedstrijd van gisteren nog in de benen zitten en zakte in het laatste deel van de wedstrijd wat naar achteren. Danny 4e en Ian 8e. Deborah van Ark reed nu in het UWTC tenue, maar van het mooie groen was na afloop van de wedstrijd niet zoveel meer over.

Zaterdag 5 november zijn de regiokampioenschappen veldrijden gehouden op de Nedereindseberg in Nieuwegein. Waar andere jaren alle afdelingen een eigen kampioenschap hielden, met meestal heel weinig deelnemers, was dit jaar gekozen voor drie regiokampioenschappen in heel Nederland. Met als gevolg veel grotere startvelden en dus leukere en spannende wedstrijden. In … Lees meer »