Karwei

Het Rechthuis Utrechtse winnaar in Café Top 100


Geplaatst op: 8 november 2016

Nadat afgelopen zondag bekend werd dat Café Het Rechthuis in Mijdrecht van niets in de top 10 van de Misset Horeca Café Top 100 terecht was gekomen, is maandagavond bekendgemaakt dat Het Rechthuis op de vijfde plaats staat.

Hiermee is Het Rechthuis ook gelijk de winnaar van de provincie Utrecht.

In het juryrapport over Café Het Rechthuis is het volgende te lezen:

'De eigenaar van Het Rechthuis is wellicht nog bekender dan zijn café. Hier, waar de provincie Utrecht overgaat in Noord-Holland, zwaait Gerrit Verweij de scepter. 

Velen kennen hem ook als de man achter Biertapwedstrijden, maar sinds 1987 staat hij al achter de bar van zijn eigen kleine café met een vloeroppervlakte van zo’n 70 vierkante meter. Een grote metamorfose vond plaats in 2014. Verweij zag de verandering in caféland ook en besloot zich meer te gaan toeleggen op eten.

Dat heeft de ondernemer geen windeieren gelegd. Inmiddels heeft Het Rechthuis twee chefs in dienst en gaan er wekelijks tussen de 200 en 230 couverts uit het keukentje richting de tafels; 47% van de omzet komt tegenwoordig uit eten. Een stijgende lijn, aldus Verweij. Maar niemand hoeft bang te zijn: de caféfunctie is nog altijd leidend.' Tot zover het juryrapport.

Café In de Karkol in Maastricht is de winnaar van de Misset Horeca Café Top 100. Café De Pintelier uit Groningen en Café ’t Voorhuys uit Emmeloord eindigden als nummer twee, repectievelijk drie in de Top 100.

Check hier de ranglijst van de Misset Horeca Café Top 100


Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: RTV Ronde Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Het Rechthuis Utrechtse winnaar in Café Top 100

Nadat afgelopen zondag bekend werd dat Café Het Rechthuis in Mijdrecht van niets in de top 10 van de Misset Horeca Café Top 100 terecht was gekomen, is maandagavond bekendgemaakt dat Het Rechthuis op de vijfde plaats staat. Hiermee is Het Rechthuis ook gelijk de winnaar van de provincie Utrecht. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: