Hertha O10-1 geeft geen enkele kans weg tegen Hooglanderveen!

Geplaatst op: 13 november 2016

Na een fantastische eerste helft met prachtige aanvallen en een degelijke 2e helft wint Hertha de wedstrijd uiteindelijk met 3-0.

Vol overtuiging begint Hertha aan de wedstrijd en ze gaan direct in de aanval. Gelijk al in de eerste minuut maakt Kick over rechts een sprint vanaf eigen helft. Zijn schot beland echter op de rug van Thiago die goed was mee gerend. Kort erna beland de bal voor de voeten van Raslen die net naast de goal schiet. Kick herhaalt in de 3e minuut wat hij in de 1e minuut ook deed. Dit keer schiet hij hard tegen de keeper aan die daardoor de bal los moet laten. In de rebound weet Kick alsnog de bal tussen de palen te krijgen. Hertha staat dus al snel op 1-0. Mats, die links achter staat, kapt naar binnen en schiet vanaf zo’n 20 meter. De keeper van Hooglanderveen staat nu op de juiste plek en tikt de bal naast. Vanuit de corner die volgt tikt Mats toch nog de welverdiende 2-0 binnen. Hertha  zit goed in de wedstrijd en creëert door fantastisch samenspel de ene kans na de andere. Kick speelt  de bal met de hak naar Bram. Hij aarzelt geen moment en geeft de bal direct door aan Mats die net over schiet. Na 10 minuten heeft keeper Mike ook de bal weer een keer vast. Hij geeft een strakke bal over de grond naar Julian. Julian ziet Quin vrij staan en die komt alleen voor de keeper en hij maakt koelbloedig de 3-0. De mannen van Hertha combineren er vrolijk op los en spelen werkelijk fanatisch. Hooglanderveen loopt de hele tijd achter de Herthanen aan en komen niet aan voetballen toe. Helaas weet Hertha deze overmacht niet in extra doelpunten om te zetten. Na 15 minuten neemt Raslen de bal in 1 keer uit de lucht vol op de wreef en schiet op de paal.

Dan is het rust. Tijd om de jongens een compliment te geven over het goede spel. Toch zie je dat Hertha na de rust wat gas terug neemt waarbij ze verdedigend wel de volledige controle houden. Elke keer als Hooglanderveen probeert een aanval op te zetten zijn het de Herthanen die tijdig de bal weer weten te veroveren. Mike heeft hierdoor een zeer rustige ochtend. In de 8 minuut krijgt Hertha eindelijk weer eens een kans. Mike speelt de bal naar Julian die de bal direct doorspeelt naar Thiago. Alleen een overtreding kan hem nog stoppen. De vrije trap, op 15 meter van de goal, wordt door Kick tegen de muur geschopt waarna de bal bij Quin terecht komt. Hij schiet helaas naast. In de 23 minuut loopt aanvoerder Loek vanaf links naar binnen. Hij ziet Thiago vrij staan op rechts en speelt de bal snel door. Thiago zet voor en Bram die schiet tegen de verdediger van Hooglanderveen aan. De bal belandt hierdoor uiteindelijk weer voor de voeten van Loek. Via een lobje wil hij de keeper verslaan. Helaas gaat de bal net over.

De wedstrijd is afgelopen. Hertha wint met 3-0.

Volgende week, op 19 november, speelt Hertha JO10-1 om 10.00 uit tegen CJVV JO10-1 in Amersfoort.

Zaterdag 12 november speelde het door Mazars gesponsorde team van Hertha JO10-1 de thuiswedstrijd tegen Hooglanderveen JO10-5. Na een weekend zonder wedstrijd is de competitie na een volledige herindeling weer gestart. Met een volledige selectie wordt aan de wedstrijd begonnen. Loek Slagboom draagt vandaag de aanvoerdersband. Na een fantastische eerste … Lees meer »