Valse start voor De Vinken

Geplaatst op: 13 november 2016

Annick en Mark
Trainer-coach Dirk van der Vliet had in zijn eerste aanvalsvak twee reserves ingepast: Danique Pauw speelde voor de zieke Annick Stokhof, terwijl de eveneens geblesseerde Mark de Haan vervangen werd door Jerom Stokhof. Met Dorien Verbruggen en Rutger Woud was het aanvalskwartet compleet. De Vinkeveense defensie werd gevormd oor Emese en Joyce Kroon, Gideon Leeflang en Jelle Mul.

De Vinken startte voortvarend. Het eerste schot van Rutger Woud was direct raak en na de 1-1 deed Joyce Kroon hetzelfde; met haar eerste schot werd het 2-1. Gideon leeflang zorgde met een leep uitwijkballetje voor 3-1 en opnieuw Rutger Woud tilde de thuisploeg naar 4-1.
Het Zaandamse ZKC was even geschrokken, maar herpakte zich snel. Met fel en agressief samenspel kwam ZKC tot een nieuwe tegentreffer en nadat Jelle Mul in de tiende minuut met een mooi kansje onder de korf 5-2 had laten noteren, namen de bezoekers het initiatief volledig over.
Kort verdedigen, een goede verzorgde rebound en zelf doeltreffend aanvallen bracht de Zaandammers naast en direct ook voorbij de thuisploeg: 5-6 in de vijftiende minuut.  Nog even kon De Vinken aanhaken. Emese Kroon scoorde van afstand en in de twintigste minuut deed Danique Pauw een nieuwe voorsprong van ZKC teniet: 7-7. Het zou voort heel lange tijd het laatste echte wapenfeit voor de Vinkeveners zijn. Waar De Vinken verviel in wat rommeliger en slordiger spel scoorde ZKC vrij simpel en liep zo uit naar 7-11 bij rust.

Malaise
Na rust kwam De Vinken niet echt meer in het ritme. ZKC speelde steeds relaxter, meer beheerst en geconcentreerd en binnen tien minuten was de strijd gestreden: 7-17 tussenstand. Vervolgens werd er een kwartier lang niet gescoord. Bij De Vinken kwam Mila Kroon de aanval versterken. De tegenstander van Rutger Woud ontving tussendoor een gele kaart wegens herhaalde overtredingen, maar de thuisploeg kwam evengoed niet tot scoren. Het fel verdedigende ZKC gaf de Vinkeveners amper ruimte. In de laatste tien minuten kwam ook juniore Lotte Bouwman in de Vinkenaanval. Dit leek de ban te breken.  Na een benutte vrije bal voor ZKC scoorde De Vinken viermaal op rij: Jerom Stokhof tweemaal van afstand, Joyce Kroon met een uitwijkbal en Emese Kroon vanaf de stip (een door Gideon Leeflang en Jelle Mul versierde strafworp). In de laatste seconde bracht ZKC de eindstand op 11-19.

Volgende week speelt De Vinken uit in en tegen Huizen.

In de eerste wedstrijd van de zaalcompetitie heeft de hoofdmacht van De Vinken weinig potten kunnen breken. Het door blessures geplaagde korfbalteam speelde in het nieuwe wedstrijdtenue van sponsor De Suite, maar kon niet voorkomen dat het bezoekende ZKC met een ruime marge de wedstrijdpunten binnensleepte. Annick en Mark Trainer-coach … Lees meer »