Zwaarbevochten 6e overwinning voor KDO

Geplaatst op: 14 november 2016

KDO begint de wedstrijd erg fel en scherp. Dit resulteerde direct in veel dreiging richting de Alphense doelman. De eerste echte kans is echter voor Alphen. Na miscommunicatie tussen de uitkomende Jesper Oudshoorn en verdediger Mitchel Smits schiet de aanvaller van Alphen maar net voorlangs.

In de 11e minuut komt KDO op voorsprong. Rick Kruit neemt een strakke corner, verdediger Erik Verbruggen kan inkoppen maar raakt een Alphense verdediger. De bal smoort in de doelmond en spits Mathijs van Rijn is er als de kippen bij om de 1-0 aan te tekenen. Vervolgens krijgt KDO weer een corner, Joris Kortenhorst kopt richting de verre hoek, maar de bal wordt van de lijn gekopt door een verdediger van Alphen. De periode hierna voert de ploeg uit Alphen a/d Rijn de boventoon. KDO heeft wat moeite met de snelle behendige aanvallers.

Toch komt KDO in de 24e minuut op 2-0. Na weer een goed getrapte corner kopt weer verdediger Erik Verbruggen de bal gevaarlijk naar de eerste paal. Joris Kortenhorst kopt de bal vervolgens op een verdediger van Alphen en het is wederom Mathijs van Rijn die zeer attent is en zijn tweede doelpunt van de middag maakt. Het spelbeeld na de 2-0 blijft hetzelfde. Alphen heeft het betere van het spel, maar komt maar niet tot scoren. Mede doordat KDO doelman Jesper Oudshoorn weer een prima wedstrijd aan het keepen is.

Na de welverdiende rust is het Alphen dat al snel de aansluitingstreffer maakt. Menno Lingeman maakt een overtreding op een Alphense aanvaller, net binnen de 16 meter. Vervolgens wordt de penalty koelbloedig in de hoek geschoten, waardoor er 2-1 op het scorebord verschijnt.

Vanaf dat moment begint Alphen nog meer druk te zetten richting het Kwakelse doel. KDO komt er voetballend niet goed uit. Uit het niks valt dan toch de 3-1 in de 72e minuut. Wie anders dan de hardwerkende Mathijs van Rijn krijgt een hoge bal met wat geluk mee over zijn directe tegenstander. Hij blijft vervolgens koel en schuift de bal langs de keeper in de verre hoek. Een zeer effectieve middag voor de spits, die al zijn kansen koelbloedig afmaakt.

Alphen zet daarna nog maar eens aan en laat het er duidelijk niet bij zitten. Dit resulteert uiteindelijk in de 3-2 na een klein foutje van verdediger Timo Kas. Hij schat een hoge bal niet goed in en de sterk spelende nummer 10 van Alphen lift de bal netjes over de uitkomende doelman Jesper Oudshoorn heen. De laatste tien minuten doet Alphen er alles aan om de gelijkmaker te forceren. Maar de Kwakelse defensie houdt stand en geeft weinig weg. Enkele schoten van afstand gaan over of naast. Na veel minuten blessuretijd fluit de scheidsrechter uiteindelijk af, het KDO publiek kan eindelijk opgelucht ademhalen en klappen voor de spelers.

Deze zwaarbevochten overwinning betekent de 6e driepunter op rij voor het jonge elftal. KDO staat weer bovenaan en heeft nog een inhaalwedstrijd te goed. Nu is het zaak deze positieve lijn door te trekken richting de winterstop. Aanstaande zondag staat de inhaalwedstrijd tegen hekkensluiter MMO op het programma. De thuiswedstrijd begint zoals altijd weer om 14.00 uur.

Basisopstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Erik Verbruggen, Timo Kas, Joris Kortenhorst, Mitchel Smits, Nick Smits, Menno Lingeman, Bart van der Tol (75e Jim Klijn), Joeri Stange, Rick Kruit (68e Bart Hoving) en Mathijs van Rijn.

Op een druilerige, koude zondagmiddag was Alphen, de nummer 2 uit de competitie, de tegenstander. Een heuse kraker dus in de derde klasse A. Trainer Raymond de Jong kon deze middag beschikken over een elftal op volle sterkte.   KDO begint de wedstrijd erg fel en scherp. Dit resulteerde direct … Lees meer »