EU-Schoolfruit gestart op de Schakel

EU-Schoolfruit gestart op de Schakel


Geplaatst op: 21 november 2016

Met het uitdelen van appels, mandarijnen en peren is op basisschool de Schakel het EU-Schoolfruit programma van start gegaan. Een Europees programma dat gericht is op het stimuleren van gezond eten. Twintig weken lang ontvangt de Schakel drie dagen per week gratis groenten en fruit als tussendoortje voor alle leerlingen. Aan het programma zijn ook verschillende schoolfruitlessen gekoppeld, waaronder het doen van proefjes en lessen via het digibord. Zo leren de kinderen gezamenlijk en spelenderwijs om verschillende soorten groenten en fruit te eten. Dat is niet alleen gezond, maar ook heel gezellig!

EU-Schoolfruit is een Europees voorlichtingsprogramma dat de nadruk legt op het eten van voldoende groenten en fruit. “Natuurlijk stimuleren we ouders en kinderen altijd om gezonde tussendoortjes mee te nemen. Met dit programma helpen we als school een handje mee om kinderen gezonder te leren eten. Er wordt een heel breed gevarieerd aanbod aan groenten en fruit geleverd. Het zijn niet alleen appels en peren, de kinderen maken ook kennis met wat meer bijzonder fruit. De pomelo was voor de meeste kinderen bijvoorbeeld een “raar ding”. Maar zien eten doet eten, we merken in de klas echt dat het werkt. Samen proberen de kinderen sneller iets nieuws of onbekends uit,” vertelt Petra Eindhoven, directeur van de Schakel. “Voor ouders is het ook fijn dat de kinderen op 3 vaste dagen op school iets gezonds krijgen, zij hoeven dan niets mee te geven.” 


De Schakel doet al een aantal jaar mee aan EU-Schoolfruit. “Het was de afgelopen jaren een succes, we zijn dan ook heel blij dat we dit schooljaar weer mee konden doen. Doelstelling is natuurlijk om het gezonde tussendoortje na afloop van het programma voort te zetten, met eigen gezonde hapjes van de kinderen.” Voorlopig genieten de leerlingen nog van de gezonde traktaties op school, EU-Schoolfruit loopt nog tot en met half april 2017.

 

Laatst bewerkt op: 21 november 2016 10:02

Bron: 0297.nl

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

EU-Schoolfruit gestart op de Schakel

Met het uitdelen van appels, mandarijnen en peren is op basisschool de Schakel het EU-Schoolfruit programma van start gegaan. Een Europees programma dat gericht is op het stimuleren van gezond eten. Twintig weken lang ontvangt de Schakel drie dagen per week gratis groenten en fruit als tussendoortje voor alle leerlingen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: