001 -Family
Syntus definitief nieuwe busvervoerder

Syntus definitief nieuwe busvervoerder

Syntus definitief nieuwe busvervoerder

Geplaatst op: 21 november 2016

De concessie voor het streekvervoer provincie Utrecht is definitief gegund aan Syntus. Het CBb (College van Beroep voor het bedrijfsleven) heeft vandaag het beroep van Connexxion ongegrond verklaard. Met deze uitspraak komt er een eind aan een periode van onzekerheid, die ruim een jaar heeft geduurd. “Wij zijn verheugd over dit besluit. We kunnen nu echt van start gaan met het openbaar vervoer in de provincie Utrecht”, aldus Cees Anker, algemeen directeur van Syntus.

Connexxion, het bedrijf dat het vervoer tot nu toe regelt, had om een uitspraak gevraagd. Het bedrijf vond namelijk dat de aanbesteding oneerlijk zou zijn verlopen. Zo stelde Connexxion dat de provincie had moeten onderzoeken of Syntus wel volgens de Mededingingswet heeft gehandeld. Maar volgens het College van Beroep voor het bedrijfsleven was daar geen aanleiding toe. De uitspraak is definitief, omdat het college de eindrechter is in deze zaak.

“De afgelopen maanden hebben wij achter de schermen hard gewerkt aan de voorbereiding voor deze nieuwe concessie. Nu de gunning onherroepelijk is, kunnen wij ons volop richten op de toekomst, onze reizigers en onze toekomstige medewerkers”, zegt Anker.

Gedeputeerde Jacqueline Verbeek-Nijhof (Mobiliteit): “Ik ben positief gestemd over de start van Syntus. De reizigers en chauffeurs weten nu waar zij aan toe zijn. Syntus is een vervoerder met ambities. Dat spreekt ons enorm aan. Bereikbare kernen, veilig en schoon openbaar vervoer zijn belangrijke uitgangspunten in deze concessie. Ik heb er alle vertrouwen in dat Syntus dit waar gaat maken in de provincie Utrecht.”

Nieuwe dienstregeling

Op 14 november jl. presenteerden de provincie Utrecht en Syntus op www.syntusutrecht.nl de volledig vernieuwde dienstregeling voor het openbaar vervoer in de provincie Utrecht. Op 21 november lanceert Syntus een nieuwe website, met daarop een handige interactieve reisplanner waarmee reizigers een visueel, begrijpelijk en actueel overzicht krijgen van hun reismogelijkheden, inclusief een opgave van alle haltes.


Laatst bewerkt op: 21 november 2016 12:21

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Syntus definitief nieuwe busvervoerder

De concessie voor het streekvervoer provincie Utrecht is definitief gegund aan Syntus. Het CBb (College van Beroep voor het bedrijfsleven) heeft vandaag het beroep van Connexxion ongegrond verklaard. Met deze uitspraak komt er een eind aan een periode van onzekerheid, die ruim een jaar heeft geduurd. “Wij zijn verheugd over … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: