0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec

Bibberen en Beven in de Hoef


Geplaatst op: 19 maart 2012

Op 30 en 31 maart speelt de Hoefse toneelvereniging de voorstelling "Bibbertje en Beef B.V .". Het is gebaseerd op het stuk "De Rose Pyjama", indertijd geschreven door Arie van der Lugt in de bewerking van Maurits Keyzer.

Arie van der Lugt (1917-1996) heeft naast vele boeken ook een aantal succesvolle toneelstukken geschreven. Zo dateert "de Rose Pyjama" uit 1950 en ondanks dat dat stuk dus al een respectabele leeftijd heeft bereikt, kan het inhoudelijk nog prima mee. Maurits Keyzer heeft een aantal stukken van van der Lugt aan de moderne tijd aangepast en "de Rose Pyjama" heet in die bewerking "Bibbertje en Beef B.V." naar de firma (sinds 1853) in textiel die te hulp geroepen wordt rond het bewuste rose kledingstuk. Het is dus een heuse klassieker die eind maart door het gezelschap "De Opregte Amateur" uit en in de Hoef op de planken gezet wordt.
Al vanaf begin januari zijn de spelers alweer aan het repeteren en dat wordt serieus opgevat, want zelfs toen men de verwarming van de oefenruimte vergeten was tijdig aan te zetten, waardoor de temperatuur zelfs binnen eerder tot schaatsen uitnodigde, werd er stug door geoefend door regiseuse Tiny Pieterse en het team: dat was echt bibberen en beven met jassen aan en mutsen op! Voldoende warme koffie was binnen handbereik, maar toch! De hoofdrol is ditmaal weggelegd voor Ronald Wieman, die in zijn rol als brave huisvader Joost Bramzaaier van alles over zich heen krijgt en dat komt allemaal door een rose pyjama. De relatie met zijn vrouw is prima, maar van die met zijn schoonmoeder kunnen we dat niet direct beweren, en die rose pyjama maakt het er niet beter op.
We nodigen alle belangstellenden uit, dit stuk bij te wonen en ter geruststelling: de temperatuur van de zaal zal aangenaam zijn!

De voorstellingen worden gegeven op vrijdag 30 en zaterdag 31 maart om 20:00 in het theater De Springbok, Oostzijde 61a in De Hoef. De zaal is open vanaf 19:00 uur en na afloop blijft uiteraard de bar voldoende lang open, zodat u het stuk kunt nabespreken met de spelers en andere leden van de vereniging.
Gezien de belangstelling is het raadzaam te reserveren, aangezien de afgelopen voorstellingen allemaal uitverkocht waren en de huidige stand van de reserveringen aanleiding geeft aan te nemen dat alle kaarten al in de voorverkoop weg zullen zijn. Reserveren kan via de website www.opregteamateur.nl (tabblad reserveren) of anders via Ronald Wieman (0297 - 593291).

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bibberen en Beven in de Hoef

Op 30 en 31 maart speelt de Hoefse toneelvereniging de voorstelling "Bibbertje en Beef B.V .". Het is gebaseerd op het stuk "De Rose Pyjama", indertijd geschreven door Arie van der Lugt in de bewerking van Maurits Keyzer. Arie van der Lugt (1917-1996) heeft naast vele boeken ook een aantal … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: