VZOD/FIQAS Wint in slotseconde van Dijkvogels

Geplaatst op: 22 november 2016

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd in de zaal op het programma van de korfballers uit Kudelstaart. VZOD/FIQAS is ingedeeld in een poule met sterke tegenstanders, maar ondanks dat is eindigen bij de eerste drie de doelstelling. In de eigen Proosdijhal was Dijkvogels uit Maasdijk de tegenstander. Nadat vorige week, in de eerste wedstrijd tegen het Haagse GKV, de punten niet meegenomen waren naar Kudelstaart was een overwinning dus noodzakelijk om in het spoor van de koplopers te blijven. Nils van Os verving deze wedstrijd de afwezige Wouter Vermeulen. Kort na het eerste fluitsignaal gaven de bezoekers hun visitekaartje af en namen direct via een afstandsschot een voorsprong. Het moet gezegd dat het coach Cor Loef gelukt was VZOD/FIQAS aan het begin van deze wedstrijd, ondanks de snelle achterstand, wel op scherp te krijgen. Via afstandsschoten van Alyssa te Riele, Thomas van der Zwaard, en een vrije bal van de weer in het vlaggenschip teruggekeerde Josine Verburg, stond er na 15 minuten spelen een 3-1 voorsprong op het scorebord. Daarna volgde een gelijk opgaande strijd, waarbij VZOD/FIQAS wel aan aantal goede kansen wist te creëren maar verzuimde de marge te vergroten. En zoals zo vaak komt de tegenstander dan langzaam maar zeker dichterbij. Zo ook nu. In beide vakken van Dijkvogels speelde duidelijk een heer in de punt van de aanval. Zij namen samen uiteindelijk 11 van de 14 Maasdijkse doelpunten voor hun rekening. Het lukte de thuisploeg niet deze angel uit de aanval van de tegenstander te halen. Doelpunten bleven aan beide kanten schaars in het eerste bedrijf. VZOD/FIQAS speelde deze eerste helft rommeling, te terughoudend en met te veel respect voor de tegenstander. Toen de, goed leidende, scheidsrechter Walvis blies voor het rust signaal gaf het scorebord dan ook een verdiende 5-7 stand aan.

Het thuis publiek ging er eens goed voor zitten, wetende dat de tweede helft altijd sterker is van de Kudelstaartse korfballers. Wat volgde was een bloedstollende tweede helft waarbij op het scherpst van de snede werd gestreden. Gezegd moet worden dat het nooit onsportief werd. VZOD/FIQAS speelde met meer overtuiging en kwam steeds beter in de wedstrijd. Als gevolg hiervan werden ook de kansen beter benut. Via een afstandsschot van Eric Spaargaren was direct na de thee de “Anschlusstor” een feit. Daarna een gelijk opgaande strijd waarbij onmogelijk te voorspellen was wie uiteindelijk aan het langste eind zou trekken. Dijksvogels kwam steeds op voorsprong waarna VZOD/FIQAS de stand weer gelijk trok. Met nog 9 minuten te spelen bracht, de sterk spelende Jessica Zijerveld de thuisploeg voor de eerste maal in de tweede helft op voorsprong: 13-12. Met een tactische wissel bracht coach Cor Loef de lange Paul te Riele voor Eric Spaargaren. Daarna was het de Kudelstaartse formatie die het initiatief nam en behield. Met nog drie minuten te spelen was de stand weer gelijk: 14-14. De spanning was om te snijden, lang nadat de scheidsrechter aangegeven had dat er nog 1 minuut te spelen was schoot Dijkvogels een laatste keer op de korf, maar niet doeltreffend. De rebound was voor de lange Thomas van der Zwaard. Er werd snel een lange bal gespeeld naar de aanval. Hier stond Alyssa te Riele vrij op grote afstand van de korf. Zij schoot “in het laatste fluitsignaal” wel raak. Daarna een moment van grote spanning: zou de scheidrechter het doelpunt nog goedkeuren? Toen hij naar de middenstip wees was een geluidsexplosie in de Proosdijhal het gevolg. Een collectieve overwinning waarbij alle basisspelers aan Kudelstaartse kant hebben gescoord. Een wedstrijd waarbij naast de thuisploeg ook het publiek de winnaar was. Aanstaande zaterdag staat om 17.00 in de Proosdijhal de thuiswedstrijd tegen Fiducia, van oud trainer/coach Frits Visser, op het programma.

Afgelopen zaterdag stond de eerste thuiswedstrijd in de zaal op het programma van de korfballers uit Kudelstaart. VZOD/FIQAS is ingedeeld in een poule met sterke tegenstanders, maar ondanks dat is eindigen bij de eerste drie de doelstelling. In de eigen Proosdijhal was Dijkvogels uit Maasdijk de tegenstander. Nadat vorige week, … Lees meer »