Vinkefest

Burgemeester Uithoorn: veiligheid ligt ook bij jezelf


Geplaatst op: 23 november 2016

Binnenkort starten in de gemeente Uithoorn verschillende workshops met praktische uitleg wat te doen in een noodsituatie voor iedereen die woont en werkt in Uithoorn.

De hulpdiensten werken hard, maar kunnen niet altijd overal direct zijn. In de workshops ligt daarom de nadruk op wat je kunt doen in de tijd tussen het moment dat er een noodsituatie ontstaat en het moment dat professionele hulpverleners aanwezig zijn.

Zo leren inwoners in verschillende workshops omgaan met stress en gaan zij oefenen met blussen, vluchten en anderen helpen bij brand en rook. Herkennen van een gaslekkage en hoe brand en CO-vergiftiging te voorkomen. Maar ook reageren bij dreiging en geweld of een verdachte situatie (bijvoorbeeld vlak voor een inbraak). En samenwerken met de hulpdiensten en omstanders. Tevens oefenen deelnemers een veilige omgeving creëren, het bewustzijn van een slachtoffer controleren, de hulpdiensten alarmeren, noodverbandmiddelen gebruiken, reanimatie en een AED toepassen.

Allemaal met één doel: mocht er iets gebeuren in Uithoorn, dan kunnen inwoners zichzelf en anderen helpen.

De workshops kosten €5,- per keer. €1,- voor kinderen (10 - 18 jaar), zijn voor iedereen toegankelijk en worden gegeven op 7, 8 en 10 december van 16:00 - 18:30 uur en 19:00 - 21:30 uur in de Brede School Legmeer, Randhoornweg 39, Uithoorn.

Inschrijven kan op Redzaam.nl.

 Laatst bewerkt op: 23 november 2016 21:09

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester Uithoorn: veiligheid ligt ook bij jezelf

Binnenkort starten in de gemeente Uithoorn verschillende workshops met praktische uitleg wat te doen in een noodsituatie voor iedereen die woont en werkt in Uithoorn. De hulpdiensten werken hard, maar kunnen niet altijd overal direct zijn. In de workshops ligt daarom de nadruk op wat je kunt doen in de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: