Doelpuntenfestijn bij HVM

Geplaatst op: 19 maart 2012

Zondag trad HVM thuis aan tegen naaste concurrent Muiderberg. In een doelpuntrijke wedstrijd trokken de Mijdrechters met 7-4 aan het langste eind en stegen een plaatsje op de ranglijst. HVM staat nu vijfde.

De wedstrijd begon met een Mijdrechts offensief. Al na vijf minuten kreeg HVM de eerste strafcorner te nemen, die door Tom Günther werd verzilverd. Muiderberg liet het hoofd niet hangen en maakte twee minuten later gelijk, ook uit een strafcorner. In de elfde minuut viel de volgende treffer, weer van Tom Günther, uit een strafcorner. Martijn Hensbroek gaf aan, Jacob Veerhuis stopte en Günther pushte de bal binnen. Meteen daarna kreeg ook Muiderberg weer een strafcorner, maar die werd gekeerd door keeper Stienstra en zijn verdediging.
Muiderberg naam daarna het initiatief. HVM kwam onder druk, maar via een snelle aanval kwam het team weer voor de Noord-Hollandse goal. Hidde Vesseur scoorde uit een vrije slag van Tom Günther.
Zo kwam de rust bij een 3-1 voorsprong voor HVM.
Na rust kregen drie B-junioren invalbeurten bij de Mijdrechters, om ervaring op te kunnen doen. Jason Biemond scoorde fraai 4-1, een verre tip-in van de rand van de cirkel. De keeper van Muiderberg deed nog een uiterste poging de bal te bereiken, maar raakte daarbij geblesseerd. Hij moest worden vervangen. Het spel lag hierdoor ruim vijf minuten stil. Direct uit de hervatting vond Muiderberg weer de aansluiting, 4-2.
De wedstrijd verliep verder enigszins rommelig, mede doordat er vaak spelerswissels waren. Muiderberg speelde de laatste tien minuten met een man minder, vanwege een gele kaart.
Twintig minuten voor het einde bracht Arjan Blommaert met een hard schot de marge voor HVM weer op drie punten. In de resterende tijd scoorden HVM en Muiderberg om de beurt elk nog twee goals. Voor Mijdrecht kwamen die van de stick van Tom Günther. Beide doelpunten ontstonden na een korte rush, besloten met een afstandsschot, waarop de invalkeeper kansloos was.
Door deze 7-4 zege neemt HVM de vijfde plaats over van Muiderberg. Volgende week wacht de nummer vier, Naarden.

Zondag trad HVM thuis aan tegen naaste concurrent Muiderberg. In een doelpuntrijke wedstrijd trokken de Mijdrechters met 7-4 aan het langste eind en stegen een plaatsje op de ranglijst. HVM staat nu vijfde. De wedstrijd begon met een Mijdrechts offensief. Al na vijf minuten kreeg HVM de eerste strafcorner te … Lees meer »