KDO in tweede helft op wilskracht verslagen door Nic Boys

Geplaatst op: 29 november 2016

Onder toeziend oog van de vele Kwakelse toeschouwers begint KDO direct gevaarlijk.
Toch is het Jesper Oudshoorn die de eerste echte redding moet verrichten in de 7e minuut na een gevaarlijk schot. KDO blijft aandringen, dit resulteert in de 0-1 in de 11e minuut. Een mislukt schot van middenvelder Jim Klijn wordt knap gecontroleerd door Joeri Stange. Uit de draai schiet de linksbuiten hard binnen. Vervolgens in de 14e minuut vuurt Rick een gevaarlijk schot af op het doel, maar de Nieuwveense keeper let goed op en keert het schot. Het resterende half uur van de eerste helft laat eenzelfde spelbeeld zien: KDO is dreigend en heeft balbezit, Nic Boys speelt compact en geeft weinig weg. Enkele kleine kansjes krijgt KDO wel, maar gescoord wordt er nog niet. Vlak voor rust is het weer Rick Kruit die een schot lost op het doel, maar de keeper is alert en verricht opnieuw een redding.

Geen vuiltje aan de lucht voor KDO zou je denken. Maar niets is minder waar. Nic Boys komt fel en met veel wilskracht uit de kleedkamer. Duels worden vooral door de ploeg uit Nieuwveen gewonnen, het spelletje dat ze graag spelen en waar ze sterk in zijn. KDO vergeet hier slim mee om te gaan en loopt in de Nieuwveense val. Zo komt Nic Boys in de 53e minuut op een gelijke stand. Na een fout in de verdediging van KDO weet de nummer 13 van Nic. Boys de bal in leeg doel te schieten. Na deze gelijkmaker gaat het spel wat meer beide kanten op. Toch is het Nic. Boys dat 20 minuten voor tijd op voorsprong komt. Na weer een fout in de Kwakelse verdediging glijdt de nummer 8 van Nic. Boys de bal in de korte hoek. Een communicatiefout van Jesper Oudshoorn en aanvoerder Timo Kas ging aan het doelpunt vooraf.

Tien minuten voor tijd een kopbal van Joris vlak onder de lat. Maar de Nieuwveense keeper blijft attent en tikt de bal uit het doel. In de 88e minuut komt Nic Boys met 10 man te spelen na een overtreding van de nummer 11 (1e geel) en vervolgens aanmerkingen op de leiding (2e geel).

Spits Mathijs van Rijn krijgt uiteindelijk ook nog zijn kans in de laatste minuut. Helaas gaat de bal via zijn knie naast.

Het verlies betekent helaas een einde aan de sterke reeks overwinningen van de jongens. Nic. Boys heeft sterk gebruik gemaakt van haar krachten en op basis van de tweede helft verdiend gewonnen. Zaak is om de draad weer op te pakken en deze wedstrijd snel te vergeten. Aankomende zondag staat de wedstrijd tegen koploper SJZ namelijk op het programma. Deze kraker begint om 14.00 uur en wordt aan de Vuurlijn gespeeld. Wij hopen weer op jullie steun!

Basisopstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Nick Smits, Timo Kas, Joris Kortenhorst, Mitchel Smits, Jim Klijn, Menno Lingeman, Bart van der Tol, Joeri Stange, Mathijs van Rijn en Rick Kruit.

Afgelopen zondag stond de tweede streekderby van het jaar op het programma. De KDO selectie en enkele supporters gingen gezamenlijk per bus naar het sportpark in Nieuwveen. Vele Kwakelse supporters volgden daarna, zoals dat hoort bij een streekderby. Raymond de Jong kon deze mooie voetbalmiddag beschikken over een fitte spelersgroep.  … Lees meer »