001 - Escaperoom aglemeen

Wielerploeg UWTC geïnstalleerd


Geplaatst op: 19 maart 2012

In een goed bezocht Profile Tyrecenter werden op vrijdag 16 maart de nieuwe teams van de Uithoornse Wieler Trainings Club voorgesteld aan leden, familieleden, pers en overige wielerliefhebbers. Met tachtig renners en rensters belooft 2012 een succesvol jaar te worden voor UWTC en hun begeleiders.

Voorzitter Jan Veenboer opende de avond met een woord van dank aan alle sponsoren en blikte terug op de successen in het afgelopen seizoen. Naast een goede prestatie van nieuweling Jeroen van Goor bij de Nederlands Kampioenschappen op de weg hielden tijdens de kwalificatieronde NK en EK Veldrijden Bart de Veer en Bas de Bruin de naam UWTC hoog. Naast de populaire BMX sport wint binnen de omnisportvereniging UWTC het veldrijden steeds meer terrein.

Ronde van Uithoorn
Zoals elk jaar hoopt de ploeg op winst tijdens de Ronde van Uithoorn. In september wordt in het centrum van Uithoorn alweer voor het derde achtereenvolgende jaar gestreden voor de beker. UWTC zet daar naast masters en 55+ ook in met haar nieuwelingen en jeugdrenners. Dit aanstormend talent bepaalt over een aantal jaar het gezicht tijdens de koers en dus ook van de club. Met de jonge trainingscoördinator Remco Kuylenburg, initiatiefnemer John van de Berg, nieuw binnen de club en Henk de Jong als drijvende kracht achter de Rabo Meertoer liggen de kansen voor het grijpen. Met twee ploegen verschijnt UWTC dit jaar bij het NCK en staat zij ingedeeld bij de semi-professionele etappewedstrijd Rabo Meertoer, een mini Tour de France.

Rampfiets Johnny Hoogerland in de show
De bezichtiging van de prikkeldraadfiets van Johnny Hoogerland in de sfeervol omgebouwde werkplaats was absolute hoogtepunt van de avond. Er werd druk gespeculeerd hoe de UWTC de hand op had weten te leggen op deze rampfiets. Volgens facebook is na de Tour de fiets geveild en is de nieuwe eigenaar woonachtig op een half uurtje fietsen van Uithoorn.

Partnerschap UWTC en Profile Tyrecenter
"Het komende jaar ligt de focus op de jeugd" aldus Jan Veenboer van de wielerafdeling. "UWTC heeft veel talent in huis dat we graag opleiden tot rijders van naam. Maar ook zijn we het min of meer verplicht aan onze sponsoren die specifiek inzetten op deze beginnende sporters. "Wij zijn als UWTC blij met de steun van Profile Tyrecenter maar in onze gezamenlijke focus op de jeugd zien wij duidelijk meerwaarde". Als partner van de club vindt zij het belangrijk dat de jeugd actief is binnen een vereniging. Bovendien is sport belangrijk voor de fysieke ontwikkeling van kinderen. "Ik zie jeugd liever op banden dan achter de computer" zegt Daan Hogendoorn lachend voor een stapel Vredestein banden. Naast een compleet auto-onderhoud is Profile Tyrecenter specialist in banden.

Belangstellenden die zonder enige verplichting de techniek van het wielrennen willen ervaren zijn welkom op parcours Randhoorn. Kijk hiervoor op http://www.uwtc.nl/wielren/jeugdwielrennen/jeugdtraining

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wielerploeg UWTC geïnstalleerd

In een goed bezocht Profile Tyrecenter werden op vrijdag 16 maart de nieuwe teams van de Uithoornse Wieler Trainings Club voorgesteld aan leden, familieleden, pers en overige wielerliefhebbers. Met tachtig renners en rensters belooft 2012 een succesvol jaar te worden voor UWTC en hun begeleiders. Voorzitter Jan Veenboer opende de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: