Geslaagde “klassieke” uitdaging op de Schakel

Geslaagde “klassieke” uitdaging op de Schakel


Geplaatst op: 1 december 2016

Hoe laat je kinderen kennis maken met zoiets als klassieke muziek? Een uitdaging die pianiste Irina Parfenova graag aangaat met een interactief klassiek kinderconcert. Een Try out van dit bijzondere project vond plaats op basisschool de Schakel. Het werd een hele leuke, maar zeker ook indrukwekkende middag.

Doelstelling van het project is klassieke muziek toegankelijk te maken voor kinderen in de leeftijd van 6 tot 10 jaar oud. Maar ook om kinderen kennis te laten maken met echte artiesten en een echt concert. Want wat is dat eigenlijk precies? Het concert werd gegeven door pianiste Irina Parfenova en zangeres Luc Ket. Vooral het klassiek zingen maakte indruk: “de mevrouw kon heel hard en heel hoog zingen!”

Door kinderen actief bij het het concert te betrekken, opdrachtjes te geven en attributen te gebruiken werd het verhaal achter de muziek verteld. Dat muziek tot de verbeelding spreekt bleek uit de tekenopdracht die aan het concert is gekoppeld. Opnames van het concert zijn op een later moment in de klassen opnieuw afgespeeld. Geïnspireerd door de muziek maakten de kinderen mooie tekeningen over de muziekstukken. Een zeer geslaagde activiteit om de wereld van kinderen te verbreden met muziek die voor hen niet alledaags is.

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geslaagde “klassieke” uitdaging op de Schakel

Hoe laat je kinderen kennis maken met zoiets als klassieke muziek? Een uitdaging die pianiste Irina Parfenova graag aangaat met een interactief klassiek kinderconcert. Een Try out van dit bijzondere project vond plaats op basisschool de Schakel. Het werd een hele leuke, maar zeker ook indrukwekkende middag. Doelstelling van het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: