De Vinkeven houdt punten in huis

Geplaatst op: 4 december 2016

Geblesseerde selectie
De Vinkenselectie kampt met een enorme blessuregolf. Met name de Vinkenreserves in het tweede moeten het ontgelden. Vandaar dat coach Dirk van der Vliet een beroep deed op good old Ronald Mul om op de bank te zitten; hij nam plaats naast Danique Pauw en Roosmarijn Mooij.

Tegen het Hillegomse SDO kwam De Vinken al goed uit de startblokken. Aanvoerster Annick Stokhof was weer terug van een blessure. Zij begon samen met Joyce van Wijk, Rutger Woud en broer Jerom Stokhof (voor de geblesseerde Mark de Haan). In de Vinkendefensie liepen Emese Kroon, Dorien Verbruggen, Gideon Leeflang en Jelle Mul.
Na een eerste aantal missers en weinig afvang was in de vijfde minuut Joyce van Wijk trefzeker. Haar voorbeeld werd gevolgd door Rutger Woud. SDO mocht aanleggen vanaf de strafworpstip, waarna Dorien Verbruggen de stand naar 3-1 tilde.  Een trefzekere vrije bal bracht SDO weer dichterbij, maar Jerom Stokhof verschalkte zijn directe opponent en tekende zo voor 4-2. Jelle Mul deed hetzelfde en nadat SDO op 5-3 kwam kon Annick Stokhof een strafworp verzilveren: 6-3.

Tien minuten
De tien minuten voor rust zakte De Vinken wat in, waardoor SDO makkelijk terug kon komen. Veel gerommel en het nodige toneelspel leverde een 6-8 tussenstand op. Twee puike doorloopballen van Dorien Verbruggen en een enorme afstandsspetter van Rutger Woud lieten de thuisploeg toch met een voorspong rusten: 9-8.

Overmacht
Direct na rus zette Joyce van Wijk de toon en binnen tien minuten liep de Suiteploeg gestaag uit naar 14-9 (doelpunten van Emese Kroon, Joyce van Wijk, Jerom Stokhof en Dorien Verbruggen). Even spartelde Hillegom nog wat tegen, maar op 14-11 nam De Vinken het heft weer in handen. Strafworpen van Annick Stokhof en Emese Kroon, prime rebounds van Gideon Leeflang en Jelle Mul  en een uitstekend uitgespeelde aanval met een treffer van Jerom Stokhof knakten de tegenstanders. Op 17-13 was de strijd vijf minuten voor tijd al beslist. SDO miste nog wat strafworpen en in de laatste minuut knalde Emese Kroon De Vinken nog naar 18-13, waarna SDO nog wel een stip wist te verzilveren: 18-14 eindstand.

Op de foto: de Vinkenselectie bereidt zich met een inschietsessie voor op de wedstrijd tegen SDO.

In de zaalkorfbalwedstrijd van afgelopen zaterdag heeft het eerste achttal van De Vinken goede zaken gedaan. Het bezoekende SDO uit Hillegom werd gedecideerd teruggewezen. Na een 9-8 voorsprong bij rust kwamen de Vinkeveners in de tweede helft niet meer in gevaar en zegevierden terecht met 18-14. Geblesseerde selectie De … Lees meer »