KDO herstelt zich van zeperd van vorige week en verslaat koploper SJZ

Geplaatst op: 4 december 2016

Na het toch wel zeer teleurstellende resultaat van vorige week in Nieuwveen, kon KDO tegen koploper SJZ direct orde op zaken gaan stellen. KDO wist op 30 oktober jl. de ploeg uit Zoeterwoude van de eerste periodetitel af te houden om er zelf vrolijk mee vandoor te gaan. Trainer Raymond de Jong kon tegen SJZ beschikken over een volledige en fitte selectie. Dit resulteerde o.a. in een plek op de bank voor Rick Kruit en Nick Smits.

In het eerste kwartier van de wedstrijd was KDO de bovenliggende partij. Echter wisten de bezoekers in de 13e minuut direct te scoren uit het eerste schot op het Kwakelse doel. De bal werd matig weggewerkt bij KDO achterin, waarna de rechtsbuiten van SJZ de bal diagonaal in de verre hoek schoot, 0-1. In de 19e minuut wist KDO gelukkig snel langszij te komen door een fraai doelpunt van Mathijs van Rijn. Na een uittrap van doelman Jesper Oudshoorn wist de laatste man van SJZ niet onder controle te krijgen. De zeer aanwezige Mathijs van Rijn was hier erg alert op, pikte de bal op en schoot bekwaam de 1-1 tegen de touwen. Het spel van SJZ draaide vooral om hun grote en sterke spits die regelmatig ondersteuning kreeg van zijn handige buitenspelers. In de 36e minuut was KDO aan de andere kant zeer dichtbij een voorsprong. Na een korte corner werd eerst een schot van Bart van der Tol gered door de onzeker ogende doelman van SJZ. In de rebound had de ploeg uit Zoeterwoude al het geluk van de wereld toen de inzet van Bart Hoving van de lijn werd weggehaald. In een gelijk opgaand duel werd even later met een 1-1 stand de rust ingegaan.

Vijf minuten na rust stond Bart van der Tol in ene schuin vrij voor de keeper van SJZ. De linkshalf van KDO wilde de bal over de uitkomende doelman heen stiften, maar trapte pardoes half in de grond en amper tegen de bal. Het eerste gedeelte van de tweede helft kenmerkte zich vooral door veel lange ballen over en weer. De Kwakelaars kregen een paar kansrijke vrije trappen, maar hier werd te weinig uitgehaald. Gelukkig had KDO nog een troef in handen in de vorm van aanvaller Rick Kruit om mogelijk het verschil te maken. De 31-jarige Kruit, kon afgelopen week niet trainen, maar liet duidelijk merken nog van waarde te zijn voor de Kwakelse ploeg. Kruit ontving namelijk in de 80e minuut de bal aan de zijkant van het veld, omspeelde zijn tegenstander en wist met een bekeken hard schot bij de tweede paal Joeri Stange op maat te bedienen. Stange reageerde snel en wist knap de 2-1 hard binnen te schieten.

De gasten gingen met een waar alles-of-niets offensief op jacht naar de gelijkmaker. Hierdoor kreeg KDO voorin steeds meer ruimte en kansen om de 3-1 te maken. Zo werd o.a. een schot van Mathijs van Rijn in de scrimmage van de lijn gehaald. SJZ gaf zich hierdoor nog niet verloren en was in de 92e minuut zelfs dichtbij de 2-2. Een inzet op enkele meters voor het Kwakelse doel wist Jesper Oudshoorn met fantastische reflex met zijn lange been te redden. In plaats van de gelijkmaker, wist KDO één minuut later de wedstrijd definitief te beslissen. Na een slimme steekbal van invaller Nick Smits op Rick Kruit kon laatstgenoemde vanaf de middenlijn één op één met de doelman uit Zoeterwoude gaan. Kruit behield zijn rust en overzicht en wist koelbloedig de 3-1 aan te tekenen, waardoor de overwinning een feit werd.

Door deze prima overwinning op de voormalig koploper zijn de Kwakelaars gestegen naar de 2e plaats op de ranglijst. Dit mede doordat concurrenten FC Aalsmeer en Van Nispen steken lieten vallen in deze speelronde. Nieuwe koploper is nu het sterke Alphen die met 3-0 ruim wist te winnen van WVC. Aanstaande zondag staat voor KDO de lastige uitwedstrijd tegen Voorschoten’97 op het programma. De wisselvallige ploeg uit Voorschoten wist eerder dit seizoen o.a. te winnen van SJZ en Rijnland. De wedstrijd begint om 14:00 uur en wij hopen op uw komst!

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Erik Verbruggen, Jim Klijn (84e Nick Smits), Menno Lingeman (71e Rick Kruit), Bart van der Tol, Mathijs van Rijn (89e Dennis Pappot), Bart Hoving en Joeri Stange.

Na het toch wel zeer teleurstellende resultaat van vorige week in Nieuwveen, kon KDO tegen koploper SJZ direct orde op zaken gaan stellen. KDO wist op 30 oktober jl. de ploeg uit Zoeterwoude van de eerste periodetitel af te houden om er zelf vrolijk mee vandoor te gaan. Trainer Raymond … Lees meer »