VZOD/FIQAS trekt aan korte eind

Geplaatst op: 4 december 2016

VZOD/FIQAS 1 heeft in een zware tweede klasse poule zijn eigen goede vorm nog niet gevonden. Zaterdag 3 december stond de reis naar Almere op het programma waar de formatie van Cor Loef speelde tegen EKVA. Op de ranglijst was nog niet te zien dat EKVA verder was dan VZOD, beide ploegen hadden 2 punten. Op het korfbalveld was het duidelijk te zien dat de Kudelstaarters niets in te brengen hadden tegen de zuivere schoten van het Almeerse kamp. Binnen een minuut stond het 1-1 waarna de Almeerders wegliepen naar 7-1. Via doelpunten van onder andere Paul te Riele, spelend op de plek van de geblesseerde Eric Spaargaren, werd het 10-4 met rust. Na de rust een zelfde beeld. De tegendoelpunten werden te makkelijk gegund door VZOD/FIQAS en zo kon EKVA de partij, die nooit een wedstrijd werd, gemakkelijk uitspelen. De jonge Jeffrey Kunst mocht nog wat minuten meespelen en bracht gevaarlijke acties. Uiteindelijk werd het 25-10 voor EKVA.

Oud coach gaat er met de punten vandoor

Een week eerder speelde VZOD/FIQAS in een goed gevulde Proosdijhal tegen Fiducia uit Vleuten. Coach van Fiducia is Frits Visser, de ex-coach van de Kudelstaarters die na vijf jaar een nieuwe uitdaging heeft gevonden. In een zeer attractieve eerste helft, waar het publiek van genoot, lieten beide ploegen zien dat zij goed kunnen korfballen. VZOD stond in de rust voor met 9-8. Helaas kwam zij niet scherp uit de kleedkamer en kon Fiducia profiteren met een aantal scherpe schutters. VZOD liep achter de feiten aan en kon niet meer aanhaken bij de bezoekers. De punten gingen mee naar de provincie Utrecht terwijl de eindstand 15-22 werd genoteerd. VZOD Coach Cor Loef heeft genoten van de eerste helft maar vindt het zonde dat zijn team die tweede helft niet net zo heeft gespeeld als de eerste helft.

Zaterdag een belangrijke wedstrijd

VZOD bekleedt momenteel de zesde plek. Aanstaande zaterdag zal om 15:15 uur in de Proosdijhal te Kudelstaart de belangrijke wedstrijd tegen het Amsterdamse Triaz worden gespeeld. Triaz, zelf op de laatste plek met nog 0 punten, zal er alles aan doen om punten te halen. VZOD/FIQAS nodigt u uit om de Kudelstaartse korfbalvereniging aan te moedigen naar hun tweede overwinning in deze zware zaalcompetitie.

VZOD/FIQAS 1 heeft in een zware tweede klasse poule zijn eigen goede vorm nog niet gevonden. Zaterdag 3 december stond de reis naar Almere op het programma waar de formatie van Cor Loef speelde tegen EKVA. Op de ranglijst was nog niet te zien dat EKVA verder was dan … Lees meer »