AKU Uithoorn lopers doet het goed in Voorschoten

Geplaatst op: 18 maart 2012

In Voorschoten lag zondag jl. de 6e uitdaging tijdens het Zorg en Zekerheidscircuit. Traditioneel ligt er een snel parcours, dat voor vele lopers een uitdaging is. Direct vanaf de start door een woonwijk die de lopers een beetje "uit de wind" hield. Langs het spoor in de richting van het zuiden. Hier voelde iedereen de wind toch wel in het gezicht. De lopers van de 10 Engelse mijlen moesten na 4 kilometer de spoordijk blijven volgen en kregen een aantal kleine klimmetjes voor de kiezen om na ongeveer 6 kilometer weer aan te sluiten op het parcours waar de lopers van de 10 kilometer eigenlijk vrij snel de wind in de rug kregen. De lopers op de 5 kilometer hadden van dit alles eigenlijk geen weet. Zij waren al lang binnen en hadden in de beschutting van de bebouwing een heerlijke loop gehad. AKU loopster Marja Breedijk werd in de laatste meters nog aangemoedigd door de vele (mannelijke) warmlopers van de latere loop en snelde naar een mooie tijd onder de 26 minuten. Zij houdt haar 3e plek in het klassement stevig vast. Erwin Koopstra was wederom zeer snel. Met bijna 19 km per uur gemiddeld had hij zijn wedstrijd beëindigd in een prachtige tijd. Erwin houdt ook zijn plek in het klassement stevig vast. Ook AKU lopers John Celie en Mario Willemse presteerde zeker naar behoren.

Bij de dames liep Mandy Plasmeijer een persoonlijk snelste tijd in 44.11 over haar 10 kilometer. Baukje Verbruggen nadert "haar" grens met een prima 46.18. Bij 10 kilometer was de deelname van de AKU heren helaas teleurstellend. Slechts 5 mannen deden mee aan de loop. "Haas" Jos Snel bracht één van de lopers van de Mijdrechtse Veenlopers naar een persoonlijk record. Jan Driessen (net terug van vakantie), Hans Mooij en Maarten Moraal liepen een goede wedstrijd en werden beloond met een prima eindtijd. Wim Roozendaal liep in zijn 4e deelname zijn beste wedstrijd in het het circuit.

Voor de lopers van de 10 Engelse Mijlen stond er zoals gezegd een stevige uitdaging in de extra lus van het parcours. Bruggen, viaducten en andere hoogteverschillen deden de meeste lopers toch wel pijn. Dit weerhield Richard Mayenburg er niet van om zijn persoonlijk beste tijd op deze afstand neer te zetten. Uiteraard ging de dank na de wedstrijd uit naar "haas" Huub Jansen, die net voor Richard eindigde. Bram van Schagen was voor het eerst na een griepje ook weer van de partij en liep gelijk naar zijn beste resultaat in zijn klassement. Met zijn 10e plaats in zijn klassement steeg hij direct naar de 12e plaats in het overall klassement. Tot slot, maar zeker niet als minste, de prestaties van Jolanda ten Brinke en Atie van Oostveen. Met respectievelijk een eerste en een tweede plaats in hun categorie deden beide dames het uitstekend. Vooral voor de Sportvrouw van de Ronde Venen van dit jaar was dit een prestatie van formaat. Jolanda was na haar vakantie nog ziek geweest, maar liep fier en snel naar een prima 1 uur 7 minuten over haar 10 Engelse Mijlen.

Op 1 april a.s. staat de volgende uitdaging klaar. Hopelijk met een wat betere deelname namens AKU. In Roelofarendsveen wacht de lopers van de langste afstand een halve marathon en de overige lopers een leuk uitdagend parcours.

In Voorschoten lag zondag jl. de 6e uitdaging tijdens het Zorg en Zekerheidscircuit. Traditioneel ligt er een snel parcours, dat voor vele lopers een uitdaging is. Direct vanaf de start door een woonwijk die de lopers een beetje "uit de wind" hield. Langs het spoor in de richting van het … Lees meer »