Atlantis 4 pakt eerste punten dit zaalseizoen

Geplaatst op: 5 december 2016

Het door Krijn Verbruggen gesponsorde Atlantis 4 speelde afgelopen zaterdag, 3 december, tegen ESDO 4 in Kockengen. Dit seizoen werd al eerder tegen ESDO gespeeld, toen werd er sterk begonnen, maar uiteindelijk kon Atlantis het niet afmaken. Deze keer was het team erop gebrand om de punten mee naar Mijdrecht te nemen.

Helaas waren Stefan Mooser en Dave Both deze wedstrijd afwezig. Daarom startte Martijn de Horde in het verdedigingsvak samen met Max Rusman, Nancy Kroese en Anouk Röling. In het aanvalsvak werd begonnen met Saskia Kraan, Milou Schouten, Thomas Bogaard en Gerben Veenhof.

Het aanvalsvak startte sterk en het was bijna meteen raak. Gerben scoorde een schot, vervolgens wist ESDO nog even bij te blijven en maakte de 1-1. Door 3 schoten op rij, van Nancy, Anouk en Thomas wist Atlantis een gat te maken, 1-4. ESDO scoorde er nog een, en daarna wist ook Nancy weer een schot te scoren. Voor rust wist ESDO nog terug te komen tot een 3-5 stand door een omdraaibal.

Vlak voor rust en in de rust bracht Atlantis twee verse spelers in het veld. Jennifer Haveman kwam in het veld voor Milou en Manon van Scheppingen voor Nancy. ESDO startte sterk na de rust enwist door twee snelle doelpunten gelijk te maken, 5-5. Daarop deed Atlantis er een schepje bovenop. Anouk nam een doorloopbal, maar werd op haar armen getikt, waardoor Max een strafworp mocht nemen. Vervolgens een korte kans van Martijn en een schot van Saskia en het gat was weer 3.

Een spannende slotfase brak aan, een schot tegen, een schot van Manon en nog steeds een gat van 3 punten. Toen wist ESDO toch weer bijna gelijk te komen, een korte kans en een doorloopbal tegen en het was 8-9. Helaas moest Manon nog vanwege haar knie het veld verlaten en kwam Milou terug binnen de lijnen. Thomas scoorde nog een korte kans, maar bijna meteen wist ESDO ook weer te scoren. 9-10. De laatste minuten wist Atlantis het dicht te houden, waardoor zij de eerste punten van dit zaalseizoen binnen hebben!

Volgende week, zaterdag 10 december, speelt Atlantis 4 om 16.20 in de Phoenix tegen EKVA 6, het team hoopt de punten die zaterdag in Mijdrecht te houden.

Het door Krijn Verbruggen gesponsorde Atlantis 4 speelde afgelopen zaterdag, 3 december, tegen ESDO 4 in Kockengen. Dit seizoen werd al eerder tegen ESDO gespeeld, toen werd er sterk begonnen, maar uiteindelijk kon Atlantis het niet afmaken. Deze keer was het team erop gebrand om de punten mee naar Mijdrecht … Lees meer »