Sterk optreden UWTC bij veldrit Oudewater

Geplaatst op: 5 december 2016

Zaterdagochtend 3 december stonden er maar liefst 7 UWTC leden aan de start bij de veldrit in Oudewater. In Oudewater was een hobbelig parcours uitgezet door de weilanden. Vlak voor de finish moest nog een bruggetje over een sloot worden genomen. Hier had de organisatie een balk voorgemaakt zodat het bruggetje lopend genomen moest worden. Met het inrijden was het parcours door de vorst nog hard. Maar vlak voor de start van de amateurs begon de bovenlaag te ontdooien waardoor het spekglad en modderig was. Bas de Bruin uit Uithoorn had een super start en kwam de eerste ronde aan de leiding door. Na enkele rondes was er een kopgroep gevormd van vijf renners met daarbij onze Bas de Bruin, Tommy Oude Elferink en Bart de Veer. De posities wisselde nog weleens door het onderuit gaan van renners ivm de glibberige modderige ondergrond. In de laatste ronde was het zodoende nog erg spannend wie er op het podium terecht zouden komen. De winst ging naar Kees van Noppen uit Ridderkerk, voor Bart de Veer uit Vreeland en Rob Meeuwessen uit Goirle. Tommy Oude Elferink en Bas de Bruin werden vierde en vijfde. Maar ook UWTC-lid Luuk van Vliet reed een zeer goede wedstrijd en werd negende! Dennis Moolhuijsen zat wel weer dicht tegen de 30e plaats aan maar haalde net geen NK plaatsingspunten met zijn 33e plaats.
Hierna mocht Sjon van den Berg zich opstellen bij de masters 40+. Sjon reed met vrij constante rondes naar de 23e plaats. De junioren en nieuwelingen sloten de dag af. En hier stond de jonge Ian van den Berg voor UWTC aan de start. Het veld werd gedurende deze wedstrijd weer wat droger en minder glad. Ian reed naar de 35e plaats.

Veldrit Zwartemeer
Tommy en Bart meldde zich op zondagochtend al vroeg in het Noorden van het land. Zwartemeer ligt op een steenworp afstand van de Duitse grens en de mannen moesten om 10 uur al starten. Op het hard bevroren parcours lag de snelheid erg hoog tijdens de wedstrijd. Tommy zat weer mooi voorin en Bart had iets meer moeite met het hoge tempo. Voor Tommy de 6e plaats en Bart werd 16e.

ACC Ulysses
De achtste wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie is op 4 december in Amsterdam Noord verreden. Rondom de wielrenbaan van Ulysses was weer een mooi parcours uitgezet. In de ochtend was het parcours hard bevroren, maar de renners die later moesten starten kregen te maken met een gladde bovenlaag. Hieronder de uitslagen van de UWTC leden.
Jeugd A: 2 Siem v Smoorenburg
Jeugd B: 10 Duuk vd Haagen, 12 Mike Derogee, 24 Lars Hopman
40+: 17 Frank Jansen, 32 Vincent Derogee,  36 Sjon vd Berg
nieuwelingen/dames: 11 Danny Plasmeijer, 12 Ian vd Berg, 25 Sven Buskermolen, 28 Deborah v Ark.

Zondag 11 december wordt de negende wedstrijd van de Amsterdamse Cross Competitie verreden bij UWTC. Op het parcours rondom sportpark Randhoorn zullen ongeveer 200 deelnemers de strijd aangaan. Publiek is van harte welkom. Om 10.00 uur starten de jeugdrenners. Om 11.00 uur mogen de 40+ renners het veld in en om 12.00 uur gaat de laatste groep aan de wedstrijd beginnen, dit zijn de 40- renners en de dames en nieuwelingen.

Laatst bewerkt op: 11 december 2016 13:23

Zaterdagochtend 3 december stonden er maar liefst 7 UWTC leden aan de start bij de veldrit in Oudewater. In Oudewater was een hobbelig parcours uitgezet door de weilanden. Vlak voor de finish moest nog een bruggetje over een sloot worden genomen. Hier had de organisatie een balk voorgemaakt zodat het … Lees meer »