Argon boekt broodnodige overwinning bij Quick’20

Geplaatst op: 18 maart 2012

Zonder te excelleren heeft Argon de verre uitwedstrijd bij Quick'20 weten om te zetten in een overwinning. In Oldenzaal won de equipe van Alain Hijman met 1-2 na een ruststand van 0-2. In de eindfase kwam Argon nog een aantal keer goed weg toen de passievol spelende thuisploeg in een alles of niets offensief dicht bij de gelijkmaker was. Die viel niet en zo boekte Argon een overwinning op vreemde bodem. Voor de tweede keer dit seizoen nadat twee weken geleden Lienden werd verslagen.

Argon begon niet eens goed aan het treffen met de nummer laatst van de Topklasse zondag en de eerste minuten speelde het spel zich voornamelijk af op de helft van de Argonauten. Maar na vier minuten bleek weer eens dat een optisch overwicht geen enkele waarde heeft toen Patrick Lokken de bal op een meter of dertig teruglegde op de weer eens in de basis begonnen Brayton Biekman die niet aarzelde en de bal met de buitenkant van de wreef achter de kansloze doelman Beckmann joeg: 0-1. Deze voorsprong was voor Argon wel het signaal wat dominanter in het spel te komen. In een redelijk gelijkopgaande wedstrijd (waarin Argon met de zieke Joshua Patrick veel snelheid miste, terwijl ook Kevin van Essen door een schorsing moest toekijken) kon Quick zich meer met aanvallen bezighouden dan Argon doordat de tweede bal op het middenveld vaak voor de gastheren was.

Na een minuut of tien had dit zomaar in de gelijkmaker kunnen resulteren toen Erik Mulder op het middenveld niet fel genoeg was waardoor tegenstander Weusthof kon doorlopen en vanaf een meter of 20 de bal hard op de lat van Argon sluitpost Singels schoot.

In de levendige beginfase had Patrick Lokken de stand ook zomaar op een meer comfortabele 0-2 kunnen brengen maar zijn kopbal na een vrije trap van Jocelino de Sa ging naast het vijandelijke doel.

Met een klein half uur op de klok had de stand gelijk kunnen zijn toen een voorzet vanaf de rechterkant scherp voor het doel langs sneed, Jocelino de Sa niet attent reageerde maar tot zijn opluchting zijn directe tegenstander net naast zag koppen.
Vlak voor rust kwam Quick'20 goed weg toen een ogenschijnlijk onschuldig duel door scheidsrechter Janson werd beëindigd met een vrije trap voor Argon, maar Woesthuis een trappende beweging maakte naar de op de grond liggende De Sa. De zeer kort maar consequent fluitende leidsman gaf de middenvelder van Quick'20 een gele kaart, waarmee hij allerminst mocht mopperen.
Een minuut later kwam Argon via een vrije trap, weer van de Sa, op voorsprong. De verdediger zette de bal voor en de buitenspelval van Quick mislukte volledig, waardoor Patrick Lokken zijn stempel op de wedstrijd kon drukken: 0-2.

Direct na rust kroop Argon door het oog van de naald toen een inzet via beide palen uit het doel van Maxime Singels ging en de rebound andermaal op de paal belandde. In deze fase zette Quick aan en was Argon voornamelijk aan het tegenhouden. De opening werd weinig gevonden en zo maakte de ploeg het zichzelf verschrikkelijk moeilijk. Tien minuten na de rust kopte Koen Olde Monnikhof namens Quick de bal net naast nadat een goede voorzet vanaf links door de Argon defensie, die verder uiterst solide oogde, niet verwerkt werd.

Halverwege de tweede helft kreeg Argon de ultieme mogelijkheid de wedstrijd te beslissen toen Patrick Lokken doorkwam op links, de bal teruglegde op de meegelopen Biekman die vervolgens met een hakballetje bijna Samir Jebbar bereikte. De kleine spits kwam, gehinderd door zijn tegenstander, een teenlengte te kort om de vloeiende aanval tot een doelpunt te promoveren.
Een kwartier voor tijd werd het billenknijpen voor Argon toen een vrije trap in de scrimmage door de dienstdoende arbiter over de lijn werd beoordeeld en de gastheren plots weer in een goed resultaat gingen geloven: 1-2.

Het laatste kwartier stond voor Argon duidelijk in het teken van overleven. De belangrijke punten moesten meegenomen worden uit Oldenzaal en de gehele ploeg werd teruggedrukt op eigen helft. Quick'20 kwam weinig tot uitgespeelde kansen maar het opportunisme werd bijna verdiend beloond met een gelijkmaker maar Maxime Singels wenste niet te capituleren en met een geweldige redding hielp hij Argon aan de drie punten.
De zeven punten uit de laatste drie wedstrijden doen de ploeg duidelijk goed, de spelers stralen uit te geloven in een goed seizoenseinde. Volgende week kan en mag de ploeg hier een vervolg aan geven als Hollandia op bezoek komt. Wanneer die wedstrijd gewonnen wordt, mag de ploeg zelfs gaan kijken naar de ploeg op positie 12, die 8 punten en een wedstrijd meer hebben maar waar Argon nog wel op bezoek moet: JVC Cuijk.

Zonder te excelleren heeft Argon de verre uitwedstrijd bij Quick'20 weten om te zetten in een overwinning. In Oldenzaal won de equipe van Alain Hijman met 1-2 na een ruststand van 0-2. In de eindfase kwam Argon nog een aantal keer goed weg toen de passievol spelende thuisploeg in een … Lees meer »