V.V. Atalante D3 pakt negende overwinning op rij

Geplaatst op: 11 december 2016

Na bijna twee weken rust speelde het derde damesteam van V.V. Atalante, gesponsord door GT.Bunck, weer een thuiswedstrijd.  Atalante mocht vorige week in vier dagen acht punten aan het totaal bijschrijven.
Ditmaal stond VV Amsterdam D7 op het programma. Coach Hettie Schockman kon beschikken over alle negen speelsters. Na een moeizame start en een nog moeizamer einde stond toch de negende overwinning op rij op het bord. Met 3-1 hield Atalante vier punten in Vinkeveen.

De eerste set werd gestart met Sandra de Boer op spelverdeling en Fenny Bijlsma op diagonaal, Nancy Lijten en Irma Schouten op buiten en tot slot Judith Jongerius en Agnes Nelis op midden. De afgelopen wedstrijden kwam Atalante steeds aan het begin van de wedstrijd in de problemen en helaas was dat ook deze wedstrijd het geval. Al snel keek de thuisploeg tegen een achterstand aan. De passing was onzorgvuldig en aan het net werden ook persoonlijke fouten gemaakt. Amsterdam werd lekker in het zadel geholpen en profiteerde daar goed van. Er waren meerdere time-outs en wissels nodig om het tij te keren, maar Atalante toonde wederom veerkracht en kwam terug in de set. Dankzij zeer goed teamspel wist dames 3 de overwinning in deze set veilig te stellen (27-25).

De tweede set liet een compleet ander beeld zien. Met Denise Bijlsma op de plaats van Fenny en Brenda Kuijlenburg op de plek van Judith begon Atalante zeer sterk aan de set. De pass liep heel erg goed en Amsterdam leek het even helemaal kwijt te zijn. Met een hoge servicedruk en agressief spel aan het net wist Atalante goed uit te lopen op Amsterdam. Aletta van Ommeren kwam halverwege de set binnen de lijnen voor Nancy en daarna was het snel gedaan met Amsterdam. Met 25-12 ging de set naar de thuisploeg.

De derde set nam Fenny het stokje over van Irma. De set begon ietsje rommeliger, maar beide ploegen waren wel aan elkaar gewaagd. Amsterdam, dat in eerdere sets veelvuldig fout serveerde, kreeg de service nu meer onder controle en zette Atalante daarmee goed onder druk. Ook stond het team beter aan te vallen en te blokkeren. Atalante bleef echter hard werken en had halverwege de set een lichte voorsprong. Ook deze set waren er weer de nodige wissels en dit was het laatste zetje voor Atalante. Met 25-21 was de wedstrijd in ieder geval gewonnen.

De vierde set werd er weer gestart in een andere opstelling, maar dit keer ging het helemaal niet goed. Direct werd Atalante flink onder druk gezet door de goede service van Amsterdam. Geen pass kwam aan en Atalante besloot de opstelling om te draaien. Ook dit had niet het gewenste resultaat. Amsterdam liep verder uit en verdiende, gezien het wedstrijdbeeld, ook echt wel om een setje te winnen. Time-outs en wissels mochten helaas niet baten en met 14-25 ging de vierde set terecht naar Amsterdam.

Tot nu toe heeft Atalante nog geen wedstrijd verloren en staat het team op de tweede plaats van de ranglijst (een wedstrijd en twee punten minder dan de nummer 1). Het team speelt aanstaande zaterdag de laatste wedstrijd van 2016. Om 13:00 uur speelt het team in Haarlem tegen Spaarnestad D8, de nummer negen van deze competitie. De dames gaan er alles aan doen om de volle winst en dus vijf punten mee te nemen naar Vinkeveen.

Laatst bewerkt op: 11 december 2016 21:29

Na bijna twee weken rust speelde het derde damesteam van V.V. Atalante, gesponsord door GT.Bunck, weer een thuiswedstrijd.  Atalante mocht vorige week in vier dagen acht punten aan het totaal bijschrijven. Ditmaal stond VV Amsterdam D7 op het programma. Coach Hettie Schockman kon beschikken over alle negen speelsters. Na een … Lees meer »