Volwassen KDO weet ook in Voorschoten de volle buit te pakken

Geplaatst op: 11 december 2016

Na de keurige 3-1 overwinning op SJZ, de koploper van vorige week, mocht KDO afgelopen zondag afreizen naar Voorschoten. Tegen het sterk geachte Voorschoten was de verwachting dat de Kwakelaars hun borst nat konden maken tegen de degradant uit de tweede klasse van vorig seizoen. Trainer Raymond de Jong wijzigde zijn basiselftal op één positie ten opzichte van vorige week: Nick Smits verving namelijk de half zieke Jim Klijn op het middenveld.

Van meet af aan controleerde KDO de wedstrijd tegen Voorschoten. In de eerste tien minuten waren zowel Bart Hoving als Joeri Stange dichtbij de openingstreffer, maar een snelle voorsprong bleef uit op het verouderde kunstgrasveld. Voorschoten acteerde in een 4-4-2 formatie en speelde compact en ingezakt. KDO had daarentegen moeite met zijn opbouw en voetbalde te weinig via het middenveld. Hierdoor waren de Kwakelaars zoekende en daarnaast verzuimde het ook om Menno Lingeman veelvuldig aan te spelen, want aan de rechterkant lag er veel ruimte in Voorschoten. De Kwakelse verdediging stond gelukkig als een huis en gaf nauwelijks iets weg. Onder toeziend oog van de vele meegereisde supporters van KDO was het aan de plaatselijke doelman te danken dat de rust werd bereikt met een 0-0 stand. Een volley van Joeri Stange, een kopbal en een schot van Bart Hoving, een hard schot van Nick Smits waren wapenfeiten van KDO, waarop de sluitpost van Voorschoten knap antwoord op had.

Vlak na rust was het gelukkig wel raak voor de nummer twee uit de derde klasse A. Mathijs van Rijn gebruikte zijn lichaam slim in een duel met de rechtsback van Voorschoten. Van Rijn kon vervolgens schuin op doel afgaan en schoot tegen de keeper aan. In de rebound was Bart Hoving scherp en wist de bal hard binnen te schieten, 0-1. Vlak hierna had een fraaie actie van Menno Lingeman een beter lot verdiend. Hij omspeelde namelijk een paar tegenstanders, maar zijn uiteindelijke inzet werd ternauwernood gekeerd door de sterk acterende doelman van Voorschoten. In de 59e minuut leek Menno Lingeman wel de 0-2 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens hands. Een aantal minuten later overkwam Joeri Stange hetzelfde, waardoor de thuisploeg in leven bleef.

Voorschoten bracht vervolgens een derde aanvaller binnen de lijnen en vertrouwde op de lange bal en de fysieke kracht in de duels. In de 65e minuut liet Jesper Oudshoorn zich positief te onderscheiden door het één op één duel met de spits van Voorschoten te winnen. De druk op het Kwakelse doel nam in deze fase van de wedstrijd toe, maar verder dan twee gevaarlijke ballen voorlangs kwam de thuisploeg niet. In de 83e minuut leek Voorschoten alsnog op gelijke hoogte te komen, maar een schot van dichtbij van de nummer vier werd fraai gekeerd door de uitblinkende Jesper Oudshoorn. Onder andere de doelman van Voorschoten ging in de slotfase mee naar voren toe bij standaardsituaties in de hoop dat de bal één keer goed zou vallen. KDO speelde echter overtuigend en volwassen en wist in de 92e minuut de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Joeri Stange, die in deze wedstrijd regelmatig dreiging in zijn acties had, strafte een foute terugspeelbal keihard af en schoot de bevrijdende 0-2 binnen.

Door deze gedegen overwinning in Voorschoten heeft KDO haar tweede plaats in de derde klasse A verstevigd. Concurrenten Van Nispen en Alphen wisten eveneens te winnen, waardoor het bovenin het klassement erg spannend blijft. Volgende week kunnen de Kwakelaars de eerste seizoenshelft bekronen met een driepunter tegen de nummer laatst MMO. Deze wedstrijd werd eerder dit seizoen al tweemaal afgelast, hopelijk zal dit a.s. zondag niet het geval zijn. Bij winst op de ploeg uit Hoogmade mag KDO zich ‘Herbstmeister’ noemen en dit zal reden zijn voor een mooi feestje na afloop in de kantine!

Opstelling KDO: Jesper Oudshoorn, Mitchel Smits, Joris Kortenhorst, Timo Kas, Erik Verbruggen, Nick Smits, Menno Lingeman (75e Rick Kruit), Bart van der Tol, Mathijs van Rijn (89e Frank Hogerwerf), Bart Hoving en Joeri Stange.

Na de keurige 3-1 overwinning op SJZ, de koploper van vorige week, mocht KDO afgelopen zondag afreizen naar Voorschoten. Tegen het sterk geachte Voorschoten was de verwachting dat de Kwakelaars hun borst nat konden maken tegen de degradant uit de tweede klasse van vorig seizoen. Trainer Raymond de Jong wijzigde … Lees meer »