Atlantis 1 wint gemakkelijk in Kockengen

Geplaatst op: 12 december 2016

Na het matige begin van Atlantis 1 dit zaalseizoen, moest er vandaag gewonnen worden van de nummer laatst ESDO. Om te voorkomen dat niet weer het elfde probleem zich zou voor doen als tegen SDO, wist Atlantis dat het vroeg moest weglopen bij de tegenstander.

Atlantis kwam na 15 seconden op een 1-0 achterstand te staan, door een zondagsschot van één van de heren van ESDO. Deze heer heeft de rest van de wedstrijd meer de rug van Jelmer Steen gezien, omdat hij er wel 10 keer langs kwam voor de doorloopbal.

Het was Atlantis die hierna het initiatief nam, met goals van de in de basis spelende Sharon Moen. ESDO kon nog aanhaken door strafworpen die werden gegeven. Joyce Rodenburg had het hierom in de beginfase aan de stok met de scheids. De scheidsrechter zat er strak op en hierdoor wisten beide teams wat ze aan de leidsman hadden.

Atlantis had veel rebound en kon vaak aanvallen herhalen en de ruststand was dan ook 5-14 in het voordeel van Atlantis.

In de rust werd afgesproken om niet de tweede helft achterover te gaan hangen, maar er nog vol voor te gaan. Dit lukte in fases, maar Atlantis probeerde ook mooie aanvallen neer te zetten. Dit resulteerde in goede goals. Amy Loman zat vandaag weer goed in de wedstrijd, net als de laatste weken. Natasja was vandaag heer en meester in de vang en zorgde ervoor dat de rest van haar vak veel kansen kreeg. Deze kansen moesten nog wel afgemaakt worden, want Lars Kuylenburg had zijn schot in de rust waarschijnlijk in zijn tas gedaan.

Maarten Helsloot dacht even dat hij in de Korfbal League speelde, want zijn doorloopballen probeerde hij op allemaal mooie manieren te doen, helaas niet de goede. ESDO probeerde nog met hun laatste troep doelpunten te forceren, maar Berry de Jong had zijn tegenstander onder controle.

De wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen Atlantis 1 bedankt het meegereisde publiek voor de steun en het tweede die weerluid aanwezig was. Volgende week hoopt Atlantis Heleen Haspels weer terug te hebben en misschien zien we Janneke van Ginkel ook weer binnen de lijnen. Dan reist de A1, het 2de en het 1ste af naar Vinkenveen, om daar 6 punten op te halen. Ik zie u allemaal graag daar weer.

Laatst bewerkt op: 12 december 2016 13:34

Het door Rabobank gesponsorde Atlantis 1 heeft een vrij eenvoudige overwinning geboekt op ESDO uit Kockengen. Na een ruststand van 5-14, wist Atlantis de punten mee naar huis te nemen door met 9-24 te winnen van ESDO. Na het matige begin van Atlantis 1 dit zaalseizoen, moest er vandaag gewonnen … Lees meer »