Unitas Heren 1: kampioenschap is in zicht

Geplaatst op: 17 maart 2012

Afgelopen woensdag speelde het eerste heren team van Schadenet/Unitas tegen Spaarnestad HS12. Er moest zonder setverlies gewonnen worden om de afstand met nummer twee te garanderen.
De spanning om kampioen te kunnen worden was in de voorgaande wedstrijden duidelijk zichtbaar, met als gevolg verlies tegen de naaste concurrenten SAS'70 en Oradi/Omnia en moeizame overwinningen tijdens de wedstrijden daarna.

Met dit alles in het achterhoofd ging men fanatiek en met overtuiging in eigen kunnen aan de wedstrijd beginnen.
In de eerste set werd er met flair gespeeld en werd op alle plaatsen in het veld goed gewerkt. De aanval en verdediging liepen soepel in elkaar over en de tegenstander kon de aanval moeilijk pareren (uitslag 25-16).

De tweede set verliep daarentegen heel anders. Men trapte weer in de valkuil van nonchalance en concentratieverlies. Vooral aan het net werden veel onnodige fouten gemaakt. Ook werd door het gebrek aan communicatie in de verdediging punten aan de tegenpartij gegeven. Met de nodige moeite werd de set toch gewonnen (25-21).

Geheel anders verliep weer de derde set. De draad van de eerste set werd weer opgepakt en men liet de klasse van een kampioen in spé zien. "Met twee vingers in de neus" werd de set gewonnen (25-14).

Na deze klinkende setwinst, viel men in de vierde set weer terug in hun valkuil. Na een sprankelend begin, met in no-time een voorsprong van 6 punten, werd de pass weer onzorgvuldig en kwam de tegenstander terug op 11-11.
Na verder een gelijkopgaande strijd, één waarbij Rick Samson een aantal mooie onhoudbare smashen sloeg, trok het team toch de volle winst naar zich toe (25-20).

Met nog vier wedstrijden te gaan is het team het in deze poule nog steeds erg spannend. Schadenet Unitas H1 verdedigt hierin een voorsprong van 4 punten op de nummer 2 SAS'70 en 6 punten op de nummer 3 Oradi/Omnia.
Er staan alleen nog wedstrijden tegen de onderste teams uit de poule op de agenda en die kunnen best lastig zijn. Toch zal de ploeg met overtuigend spel en geloof in eigen kunnen het kampioenschap eigenlijk niet meer ontlopen.

Nieuwe spelers gezocht
Voor het nieuwe seizoen is dit team op zoek naar nieuwe spelers. Zeker een, maar mogelijk twee personen zullen dit team aan het eind van dit seizoen verlaten. Men zoekt vooral een passer/loper en een midaanvaller. Men kan nu al mee trainen op de maandagavond van 20.00 tot 21.30 uur in de Phoenixhal in Mijdrecht.

Afgelopen woensdag speelde het eerste heren team van Schadenet/Unitas tegen Spaarnestad HS12. Er moest zonder setverlies gewonnen worden om de afstand met nummer twee te garanderen.De spanning om kampioen te kunnen worden was in de voorgaande wedstrijden duidelijk zichtbaar, met als gevolg verlies tegen de naaste concurrenten SAS'70 en Oradi/Omnia … Lees meer »