De Vinken buigt voor buren

Geplaatst op: 18 december 2016

In de dorpsderby tussen De Vinken en Atlantis hebben de Vinkeveners, ondanks de felle aanmoedigingen van het pupillenteam van de week de D2, afgelopen zaterdag geen indruk kunnen maken. Een scherper en vaak ook gretiger Atlantis dicteerde vanaf minuut 1 het spel en na een 5-10 ruststand trok Mijdrecht ook de volle winst naar zich toe: 14-19.

Schotloos
De eerste aanval van De Vinken startte met Annick Stokhof, Danique Pauw, Jerom Stokhof en Rutger Woud. Voor de thuisploeg begonnen Emese Kroon, Dorien Verbruggen, Gideon Leeflang en Jelle Mul in de verdediging. Waar De Vinken de kansen niet wist te verzilveren was bij Atlantis de eerste doelpoging wel raak. In de eerste tien minuten drukte de arbiter zijn stempel op het spel door diverse strafworpen toe te kennen. Atlantis kwam op 1-3 en na een zelf gemiste stip kwam De Vinken toch op 2-3. Ook de 2-4 werd nog beantwoord, maar daarna kon Mijdrecht simpel uitlopen naar 3-8.
Intussen was Danique Pauw al geblesseerd uitgevallen; voor haar kwam Roosmarijn Mooij in het veld. Pas in de laatste vijf minuten voor rust kwam er weer wat evenwicht, maar ook twee treffers van Emese Kroon konden niet verhinderen dat Atlantis met een riante voorsprong de rust in ging: 5-10.

Verschil bleef
Ook na rust lukte het de thuisploeg niet om het gat te dichten. Op 8-13 kwam Stefan Oussoren in de Vinkendefensie en met nog tien minuten te spelen vulde ook Eva Hemelaar de Vinkenverdediging aan. Het mocht niet baten.
Jelle Mul kon tien minuten voor tijd met een mooie omdraaibal de stand op 12-15 brengen. Weet De Vinken het nog spannend te maken? Nee dus. Atlantis kon in de aanval rustig breien, terwijl Vinkeveen vruchteloos bleef zoeken naar de kansen. Op 14-19 maakte de scheidsrechter een eind aan de derby. Voor De Vinken scoorden: Emese (4x), Annick (3x), Jelle (3x), Rutger(2x) en Dorien en  Eva elk eenmaal. De Vinken gaat het kerstreces in op een zevende plaats. Twee plaatsen en twee punten onder Atlantis.

Laatst bewerkt op: 18 december 2016 10:31

In de dorpsderby tussen De Vinken en Atlantis hebben de Vinkeveners, ondanks de felle aanmoedigingen van het pupillenteam van de week de D2, afgelopen zaterdag geen indruk kunnen maken. Een scherper en vaak ook gretiger Atlantis dicteerde vanaf minuut 1 het spel en na een 5-10 ruststand trok Mijdrecht ook … Lees meer »