Heren Atalante tonen karakter

Geplaatst op: 19 december 2016

In de strijd om de tweede plek in de eerste klasse boekte Atalante een knappe overwining op de nummer drie Sovoco. En wat een thriller was het. Met een 2-3 overwinning, en setstanden van 28-26 en 33-35 (!), werd afscheid genomen van het zaterdagmiddag-syndroom. Het was zeker niet de beste wedstrijd van Atalante, maar op karakter en met heel veel werklust sleepte de Vinkeveense heren een heerlijke overwinning uit het vuur.

Sovoco moet het net als Atalante hebben van aanvalskracht. Twee sterke buitenaanvallers maakten het de gasten aanvankelijk heel moeilijk. Maar ook de aanval van Atalante kwam goed door, waardoor het in de eerste set lang gelijk op ging, met Atalante steeds op licht voorsprong.  In de slotfase van de eerste set werden de Vinkeveense heren iets te slordig. Bij 23-23 kregen beide ploegen kans op setwinst, maar maakten ze ook fouten. Een duidelijk zichtbare touché-bal, niet gezien door de scheidsrechter en niet erkend door de tegenstander, maakte uiteindelijk het verschil: 28-26.

De toon was gezet voor een wedstrijd op het scherpst van de snede. In de tweede set had Atalante steeds een lichte voorsprong, mede door knap verdedigend werk van Remco. Maar bij 21-17 leek de thuisploeg een beslissend  gaatje geslagen te hebben. Leek, want Atalante kreeg in de blokkering steeds meer grip op de buitenaanval van Sovoco, liet zich niet afleiden door een provocerende tegenstander en knokte zich terug. Vanaf 23-23 ontspon zich een knotsgekke slotfase waarin beide ploegen hun eigen aanval wisten af te maken, maar geen verweer hadden op de aanval van de tegenstander. Pas bij 35-33 viel het beslissende gaatje, na een heerlijk blok van Bas en Iwan.

Dat was een mooie opsteker. Ook in de derde set lange ralleys, omdat beide ploegen zeer sterk verdedigden. Sovoco pakte in de beginfase een voorprong. Geen reden voor paniek, want Atalante was scherp deze zaterdag, met de nog niet fitte Leroy op de bank en Stefan als libero voor de afwezige Erik. Onrustig werd het wel toen Stefan geblesseerd moest afhaken. Het was even zoeken in de passing en verdediging, maar toen de afspraken weer duidelijk waren, kwam Atalante al bikkelend in de slotfase van deze set nog dichtbij, 23-22. Sovoco hield echter stand, 25-22.

Na een paar omzettingen (Yorick voor Remco in het midden, Leroy op de buitenkant en Regi voor Jeroen als spelverdeler) pakte Atalante de draad in de vierde set snel weer op, niet uit het veld geslagen door weer een achterstand. Het kreeg in de blokkering steeds meer grip op de eenzijdige aanvallen van de thuisploeg. En ook nu bleven beide ploegen dicht bij elkaar. Tot bij 17-16 een lange ralley na een wereldredding van Sven winnend werd afgesloten met een blok van Bas. Atalante rook vuur en stak dat ook aan, 22-25. Na zo’n anderhalf uur spelen was de stand 2-2 (108-108) en de wedstrijd volledig in evenwicht.

Dus moest de vijfde set de beslissing brengen. En daarin toonde Atalante zich de sterkste. Het liep snel uit naar 2-8, zag Sovoco nog wel terugkomen tot 8-12, maar de mannen lieten zich niet meer van de wijs brengen, 10-15. Een overwinning om trots op te zijn. Het gat met de nummer 1 groeide tot zeven punten,maar de nummers 3 en 4 blijven op gepaste afstand. Nu de winterstop om de pijntjes te laten genezen. Met het goede optreden van Stefan, en een straks als aanvaller terugkerende Erik, kan Atalante in deze vorm het Utrecht nog heel moeilijk gaan maken. Kortom, het was een heerlijke zaterdag voor de Vinkeveense heren.

In de strijd om de tweede plek in de eerste klasse boekte Atalante een knappe overwining op de nummer drie Sovoco. En wat een thriller was het. Met een 2-3 overwinning, en setstanden van 28-26 en 33-35 (!), werd afscheid genomen van het zaterdagmiddag-syndroom. Het was zeker niet de beste … Lees meer »