V.V. Atalante dames 3 ongeslagen de winterstop in

Geplaatst op: 19 december 2016

Het team, gesponsord door GT.Bunck, moest het deze wedstrijd doen zonder coach Hettie Schockman en speelster Aletta van Ommeren. Na een mooie route touristique door Haarlem vanwege een wegafsluiting was het team pas net voor de wedstrijd helemaal compleet. Na een korte warming-up kwam Atalante desondanks zeer goed uit de startblokken. Met veel servicegeweld kwam Atalante op een onoverbrugbare voorsprong. Tel daarbij de veel gescoorde aanvallen en de killblocks en setwinst was een feit (15-25).

De tweede set begon Atalante iets minder sterk. Spaarnestad nam op de service van hun nieuwe spelverdeelster een voorsprong. Atalante herstelde zich echter op tijd en kwam langszij. Ook nu zorgde servicedruk er weer voor dat Atalante volledig terug kwam in de set. Dit was ook nodig, want de Vinkeveense equipe verdedigde ver ondermaats. Er werd weinig bewogen en te makkelijk liet het team een bal lopen. Aangezien het niveauverschil groot was, leidde dit niet tot grote problemen. Ook deze set ging met 15-25 naar Atalante.

De beruchte derde set was deze wedstrijd niet berucht. Atalante startte gretig en de dames waren verdedigend vele malen beter dan de vorige set. Ook op andere vlakken verzaakten de dames niet en binnen no-time stond er een zeer grote voorsprong op het bord. Op het eind van de set kwamen er wat slordigheden in het spel, waardoor Spaarnestad nog iets terug kon doen. Dit was niet voldoende om setwinst in gevaar te brengen en de derde set ging met 13-25 naar de uitploeg.

Atalante wilde graag vijf punten mee naar huis nemen om zo een goede uitgangspositie voor de eerste wedstrijd van 2017 te hebben. De dames kwamen goed uit de startblokken, maar nu was er halverwege de set een klein dipje. Een paar passfouten op rij maakten dat Atalante even niet tot scoren kwam. Voor de rest speelde Atalante als een kei en gaf het Spaarnestad weinig kans. Met 10-25 werd de thuisploeg dit keer van de mat gespeeld en behaalde Atalante een cleane, zakelijke 0-4 overwinning.

Het derde damesteam van Atalante verloor deze eerste seizoenshelft nog geen wedstrijd en staat op een tweede plaats met één punt en één wedstrijd minder dan de nummer 1. De eerste wedstrijd van 2017 wordt gespeeld op vrijdag 13 januari. Dan staat de wedstrijd tegen de huidige nummer 1, VCH D3, op het programma. De eerste wedstrijd wist Atalante met 1-3 te winnen, maar het jonge VCH-team zal er alles aan doen om ditmaal de overwinning te pakken en zo de koppositie definitief over te nemen. Het belooft dus een mooie strijd om de eerste plaats te worden. De wedstrijd wordt gespeeld om 19:30 uur in de eigen Boei-arena.

Laatst bewerkt op: 19 december 2016 10:05

Afgelopen zaterdag speelde het derde damesteam van V.V. Atalante haar tiende wedstrijd van het seizoen. Dit keer stond Spaarnestad D8, de nummer 9 van de ranglijst, op het programma. Dames 3 was beduidend beter en boekte een zakelijke 0-4 overwinning. Het team, gesponsord door GT.Bunck, moest het deze wedstrijd doen … Lees meer »