Veenland dames winnen 7e wedstrijd op rij

Geplaatst op: 19 december 2016

De volleybaldames van Veenland Wilnis hebben het in de eerste helft van de competitie prima gedaan.

De laatste wedstrijd van dit jaar werd er uit gespeeld tegen The Setfighters in Zaandam. De Wilnisse dames moesten in de eerste set erg  wennen aan de onduidelijke belijning van het veld en  keken al snel  tegen een 7 – 1 achterstand aan.  Na een time-out keerde het tij en begon Veenland aan een inhaalrace. Uiteindelijk werd de set gewonnen met 17- 25.

In de 2e set kwam Setfighters er niet aan te pas. Mariëlle Bartman maakte een lange serie punten uit haar servicebeurt  en vrij makkelijk werd de set  gewonnen met  7 – 25.

Aanvankelijk begon Veenland ook de 3e  set goed, maar gaande weg verslapte het team.  The Setfighters wisten de  19-22 achterstand weg te werken en kwamen langszij. Het werd nog even spannend maar met  24 – 26 ging de setwinst toch naar Veenland.

In de laatste set was Veenland weer de bovenliggende partij en deze werd ruimschoots gewonnen met  12 – 25. Hierdoor was de 7e overwinning op rij een feit. Dit seizoen werd er alleen met  3-2 verloren  van  Atalante 5 in Vinkeveen.

Voor de winterstop staat het team van coach Nico de Jong en trainer Kees Ruiter er dus goed voor. Met 1 wedstrijd minder gespeeld,  staat het team  3 punten achter op de nummer één Atalante.  De eerst volgende wedstrijd is  op thuis in de Willisstee  tegen de koploper.

Deze streekderby op vrijdag 20 januari belooft dus een pittige partij te worden.

De volleybaldames van Veenland Wilnis hebben het in de eerste helft van de competitie prima gedaan. De laatste wedstrijd van dit jaar werd er uit gespeeld tegen The Setfighters in Zaandam. De Wilnisse dames moesten in de eerste set erg  wennen aan de onduidelijke belijning van het veld en  keken … Lees meer »