KDO 1 kroont zich tot winterkampioen na overwinning op MMO

Geplaatst op: 19 december 2016

Vorige week werd in Voorschoten een 0-2 overwinning binnen gesleept, afgelopen zondag stond er voor KDO de laatste wedstrijd van het kalenderjaar op programma. In eigen huis was MMO uit Hoogmade te gast. De wedstrijd was eerder dit jaar tot tweemaal toe afgelast, maar kon dan eindelijk zijn doorgang vinden. Trainer Raymond de Jong, die deze week zijn contract verlengd voor zijn zevende (!) seizoen in de Kwakel, beschikte over een nagenoeg complete selectie. Enkel aanvoerder Timo Kas was afwezig, hierdoor verscheen Jim Klijn weer terug in de basis en zakte Nick Smits een linie terug.

Op voorhand was KDO de favoriet met de 2e positie op de ranglijst. De bezoekers uit Hoogmade hadden tot nu toe slechts 4 punten behaald en bezetten de laatste plaats in klasse 3A. Vanaf het begin was KDO de bovenliggende partij met veel balbezit. Aanvankelijk lukte het echter nog niet om tot grote kansen te komen, waardoor MMO eenvoudig stand hield. Desondanks leverde de eerste hoekschop voor KDO na 15 minuten spelen een grote kans op, maar zowel de inzet van aanvoerder Erik Verbruggen als de rebound van Mathijs van Rijn werd van de lijn gehaald.

Het lukte MMO om de ruimtes achterin klein te houden, waardoor trainer De Jong besloot om de formatie om te zetten en zo meer druk uit te kunnen oefenen op de achterhoede van MMO. De niet geheel fitte Mitchel Smits werd vervangen door aanvaller Rick Kruit. Kort daarna kon men in de Kwakel voor de eerste keer juichen door de openingstreffer van Bart van der Tol. Na een goede actie op rechts van Bart Hoving wist Mathijs van Rijn de paal te raken. Van der Tol pikte de rebound op, omspeelde de instormende verdediger en rondde koelbloedig af, 1-0. MMO gaf meer ruimte weg aan KDO dat steeds gevaarlijker werd. Vlak voor rust was het opnieuw raak, Rick Kruit speelde na een goede actie Joeri Stange strak aan over de grond. Met één beweging zette Stange zich vrij voor de doelman en schoot vervolgens hard raak in de verre hoek. Met een 2-0 tussenstand werd ook de rust gehaald. De bezoekers uit Hoogmade hadden veel moeite om gevaar te stichten voor het doel van Jesper Oudshoorn.

Na rust begon KDO enigszins ongeconcentreerd aan de 2e helft. Zonder in al te grote problemen te komen was een goede redding van Oudshoorn nodig bij de eerste goede kans voor de bezoekers uit Hoogmade. Dit moment leek de Kwakelaars wakker te schudden, want vlak hierna viel de beslissing in de wedstrijd. In de 55e minuut pikte Van der Tol aan de linkerkant van het strafschopgebied de bal op, zijn harde voorzet wist Van Rijn handig achter doelman Van Wieringen te tikken. Het was voor de clubtopscoorder alweer zijn 8e doelpunt van het seizoen. Er volgde na de derde treffer verschillende kansen voor KDO om de score uit te breiden. In de 70e minuut was het hoogtepunt van de wedstrijd. Na een foutief pass in de achterhoede van MMO wist Joeri Stange de bal op te pikken en met een prachtige lob liet hij de doelman kansloos, 4-0. Niet veel later beloonde ook Bart Hoving zijn goede spel met een treffer, een goede steekpass van Stange rondde Hoving met een fraaie boogbal af voor de 5-0. In de loop van de 2e helft kon trainer De Jong enkele spelers rust geven waardoor de jeugdige Dennis Pappot en Max Wessels werden beloond met speelminuten.

Op prachtige wijze werd het kalenderjaar 2016 afgesloten met een klinkende 5-0 eindstand op het scorebord. Door de overwinning heroverde KDO de koppositie in 3A en kroont zich daarmee 'Herbstmeister'. Een verrassend goede prestatie nadat er vorig seizoen veel spelers zijn gestopt en de stroeve seizoensstart. Na de winterstop neemt KDO het in eigen huis op tegen WVC. De ploeg uit Roelofarendsveen bezet de 10e positie en wist tijdens het openingsduel met 3-0 te winnen van KDO.

Opstelling KDO 1: Jesper Oudshoorn, Nick Smits, Joris Kortenhorst (78e Max Wessels), Erik Verbruggen, Mitchel Smits (28e Rick Kruit), Jim Kijn, Menno Lingeman, Bart van der Tol (70e Dennis Pappot), Mathijs van Rijn, Bart Hoving en Joeri Stange.

Vorige week werd in Voorschoten een 0-2 overwinning binnen gesleept, afgelopen zondag stond er voor KDO de laatste wedstrijd van het kalenderjaar op programma. In eigen huis was MMO uit Hoogmade te gast. De wedstrijd was eerder dit jaar tot tweemaal toe afgelast, maar kon dan eindelijk zijn doorgang vinden. … Lees meer »