Durven & Doen–lessen op De Vlinderbos Wilnis


Geplaatst op: 15 maart 2012

Begin 2011 ontving Astrid Millenaar van De Speltuin een donatie van SC Johnson Europlant BV uit Mijdrecht ten behoeve van haar werk met onzekere en faalangstige kinderen. Astrid besloot de donatie te gebruiken om gratis Durven & Doen- lessen te gaan geven op 2 basisscholen. In 2011 heeft zij dit gedaan op De Schakel in Vinkeveen en begin 2012 was Vlinderbos in Wilnis aan de beurt.
Titia de Vries (intern begeleider) was meteen enthousiast toen ze dit aanbod las: "Het sociaal emotionele staat zeer hoog in het vaandel van Vlinderbos. Ook al geven we zelf al sovatrainingen op school, we staan altijd open voor nieuwe dingen en ideeën."

Acht kinderen uit de groepen 5 t/m 8 hebben zijn in 5 lessen bezig geweest met toneelspelletjes, stevig staan, stemgebruik, trots zijn en je eigen fantasie en mening gebruiken.
Christy (12 jaar) en Eva (11 jaar) vertellen: "5 maandagen hebben een aantal kinderen van de Vlinderbos meegedaan met durven en doen. Om verschillende redenen of omdat je meer zelfvertrouwen nodig hebt, of omdat je wat meer wil acteren. Je gaat eerst jezelf voorstellen en een aantal spelletjes doen. De andere keer leer je hoe je stevig moet staan. En er is een verhalenstok. Daar doet ieder groepje waar juffrouw Astrid mee werkt, iets mee. En wat vonden wij, Christy en Eva ervan? Eva: de spelletjes waren leuk en dan vooral het spelletje met de ballon. Dan moest je doen dat de ballon allerlei dingen waren. Christy: ik vond het bussenspel wel grappig. En de opdrachten die we moesten doen waren ook wel grappig.
Astrid Millenaar kijkt terug op 2 geslaagde projecten. Reguliere Durven & Doen-lessen zijn op maandagavond in Mijdrecht en op woensdagmiddag in Uithoorn. Voor meer informatie kunt u kijken op www.despeltuin.nl

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Durven & Doen–lessen op De Vlinderbos Wilnis

Begin 2011 ontving Astrid Millenaar van De Speltuin een donatie van SC Johnson Europlant BV uit Mijdrecht ten behoeve van haar werk met onzekere en faalangstige kinderen. Astrid besloot de donatie te gebruiken om gratis Durven & Doen- lessen te gaan geven op 2 basisscholen. In 2011 heeft zij dit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: