02 - Senior  sportief actief 2e week
Leerlingenorkest KnA ontwikkelt zich razendsnel

Leerlingenorkest KnA ontwikkelt zich razendsnel


Geplaatst op: 9 januari 2017

Het intiatief dat Muziekvereniging KnA een paar jaar geleden heeft genomen met de oprichting van een (nieuw) leerlingenorkest begint zijn vruchten af te werpen. Iedere dinsdag om 19.00 uur repeteert dit orkest onder de bezielende leiding van dirigent Gerhart Drijvers en het is ontzettend leuk om te zien hoe enhoustiastmerend deelname aan dit orkest is.

De leerlingen volgen alle wekelijks muzieklessen bij de docenten van de verschillende secties maar ontdekken juist door deelname aan dit orkest waar muziek maken eigenlijk voor bedoeld is: het samen muziek maken maakt het muciseren veel leuker!

Door het project op een basisschool in Uithoorn, waarbij de kinderen van groep zes gedurende drie maanden muziekles hebben gehad op hun favoriete instrument, begint het leerlingenorkest deze week met een nog grotere groep. Na dit project heeft een aantal kinderen besloten om ‘echte’ muzieklessen te gaan volgen en zij mogen direct al meespelen in het leerlingenorkest. Muziekvereniging KnA zorgt voor aangepaste arrangementen zodat de beginnende leerlingen gelijk mee kunnen doen.

Daarnaast zal het leerlingenorkest binnenkort ook worden uitgebreid met de deelnemers aan de Middelbare Muziek Meesters. Ook dit is een behoorlijk aantal en het leerlingenorkest zal dus snel groeien. Weer een mooi succes dus voor deze ondernemende muziekvereniging.

Tijdens het concert op 11 februai a.s. zal naast het KnA Orkest ook het leerlingenorkest van zich laten horen. Dit concert zal sowieso een bijzonder concert worden; ook de Middelbare Muziek Meesters zullen aan sommige stukken deelnemen, zij zijn pas in september begonnen met de lessen. Voor hen worden speciale aangepaste arrangementen geschreven en er zal een aantal stukken worden gespeeld tezamen met diverse strijkinstrumenten.

Dit concert zal dus in het teken staan van de toekomstvisie van KnA: groei van de orkesten en het enthousiastmeren van mensen om een muziekinstrument te leren bespelen, jong en oud(er). Een mooie afsluiting van het Jubileumjaar, het 100-jarig bestaan van deze vereniging: de spotlights op de toekomst!

Lijkt het je leuk om een instrument te leren bespelen? KnA heeft mogelijkheden van jong tot oud en veelal kan een instrument tegen een geringe vergoeding worden geleend van de muziekvereniging. Meer info: www.kna-uithoorn.nl

Laatst bewerkt op: 9 januari 2017 09:31

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Leerlingenorkest KnA ontwikkelt zich razendsnel

Het intiatief dat Muziekvereniging KnA een paar jaar geleden heeft genomen met de oprichting van een (nieuw) leerlingenorkest begint zijn vruchten af te werpen. Iedere dinsdag om 19.00 uur repeteert dit orkest onder de bezielende leiding van dirigent Gerhart Drijvers en het is ontzettend leuk om te zien hoe enhoustiastmerend … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: