01 - Nooit Gedacht

De Vinken fiks onderuit


Geplaatst op: 12 maart 2012

De laatste zaalwedstrijd in poule 2H wist De Vinken 1 niet te winnen. Met een 18-9 verliespartij werd het door de ABN AMRO gesponsorde team naar Vinkeveen gestuurd. Fiks uit Oegstgeest toonde zich een ware koploper en maakte geen misstap.

Sterk begin
Met de vertrouwde basis trad het vlaggenschip van De Vinken aan. De aanval werd gevormd door Mariska Meulstee, Melanie Kroon, Peter Kooijman en Peter Koeleman. Verdedigend startten: Joyce Kroon, Silvia Oussoren, haar man Rudy Oussoren en Kelvin Hoogeboom.
Coach Fred Straatman zag zijn team gretig de leiding pakken. Melanie Kroon knalde van afstand raak. Peter Kooijman speelde zijn vakmaat Peter Koeleman in de ruimte aan, waarna Koeleman de simpele kans benutte. Met een plaagstootje van Fiks tussendoor vond Kelvin Hoogeboom een vrijstaande Joyce Kroon achter de paal, waardoor een 1-3 tussenstand werd gecreëerd. Door goed verdedigingswerk maakte De Vinken het de koploper Fiks bijzonder lastig. Via afstandsschoten van Rudy Oussoren en Peter Kooijman kwam het ABN-AMRO achttal op een riante 2-5 voorsprong. Daarna kwamen door een paar tactische wissels en aanwijzingen de schutters van Fiks in stelling. Fiks liep weg van de Vinkeveners en keerde de achterstand om tot een 10-5 voorsprong.

Verbazing en verbijstering
Na het rustpraatje, wat niet langer duurde dan normaal, kreeg Peter Kooijman voor aanvang van de tweede helft de gele kaart voorgehouden. De gele kaart had als reden dat De Vinken schijnbaar te lang in de kleedkamer was gebleven, waardoor volgens de scheidsrechter een vorm van spelbederf spraken was. De Vinkenspelers waren verbaasd en voelden zich vooral niet serieus genomen door de arbitrage. Desondanks schoot Silvia Oussoren een kans van vijf meter door het gele plastic, waardoor nog even hoop gloorde op een comeback. Fiks bouwde de voorsprong echter verder uit door de kansen die ze kregen goed te benutten (15-6). Mariska Meulstee scoorde een strafworp. Joyce Kroon en Rudy Oussoren schoten raak van afstand. De eindstand bedroeg een elegante 18-9 overwinning voor Fiks.

Vooruitkijken
Ondanks een paar nederlagen de afgelopen paar weken heeft De Vinken 1 zich keurig gehandhaafd in de tweede klasse. De Vinken 1 eindigde zelfs op een gedeelde derde plek samen met Weidevogels en Fluks. Met 213 doelpunten voor en ook 213 doelpunten tegen werd net geen positief doelsaldo gehaald.
Op het veldseizoen is De Vinken rode lantaarndrager. De Vinken moet stevig aan de bak om degradatie naar de derde klasse af te wenden. In de laatste wedstrijd in het veldseizoen werd door een laat doelpunt van invaller Frank Dankelman het enige wedstrijdpunt van de eerste helft veld verworven. Op 31 maart 2012 hervat De Vinken 1 de veldcompetitie met een thuiswedstrijd tegen Woudenberg 1.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Vinken fiks onderuit

De laatste zaalwedstrijd in poule 2H wist De Vinken 1 niet te winnen. Met een 18-9 verliespartij werd het door de ABN AMRO gesponsorde team naar Vinkeveen gestuurd. Fiks uit Oegstgeest toonde zich een ware koploper en maakte geen misstap. Sterk beginMet de vertrouwde basis trad het vlaggenschip van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: