02 - Senior  sportief actief 2e week
Vrijwilligerswerk is genieten voor twee

Vrijwilligerswerk is genieten voor twee


Geplaatst op: 10 januari 2017

Lydia de Vries zocht vrijwilligerswerk en vond dat op www.aalsmeervoorelkaar.nl. Nu zwemt zij al anderhalf jaar samen met Galienne Hope. Zij zijn allebei zwemfanaten en met z’n tweeën is het extra gezellig. Galienne heeft een verstandelijke beperking en kan er niet zomaar alleen op uit. Omdat Lydia met haar meegaat, kan zij wél doen wat zij zo leuk vindt: zwemmen. Galienne: “We zwemmen 32 baantjes. Achter elkaar.” “Ja”, vult Lydia aan, “we begonnen met 20 baantjes maar nu doen we er dus al 32.” En Galienne zou best wel meer willen maar we willen ook in het bubbelbad en weer op tijd naar huis.” “Lydia zegt dan het is tijd”, aldus Galienne, die ook nog wel even kwijt wil dat zij soms een wedstrijdje met Lydia doet: “Die win ik. O ja, soms maak ik ook een bommetje. Weet je nog, Lydia, naast die mevrouw met dat krullende haar….”.

 

Vooral gezellig
Lydia wilde al een tijdje vrijwilligerswerk doen maar met een fulltime baan lukt dat niet overdag. De vraag van Ons Tweede Thuis waar Galienne woont, kwam dan ook mooi uit. Lydia: “Zwemmen kan in de avond en het hele jaar door. Ik zwem graag, anders had ik het ook niet gedaan. Je moet als vrijwilliger echt iets doen wat je zelf leuk vindt. Zo samen met Galienne zwemmen is ontzettend leuk. Het geeft voldoening want Galienne kan niet alleen naar het zwembad. Ik help haar door mee te gaan, maar het is vooral gezellig samen. Het is genieten voor twee.”

 

Ontmoetingen
Doordat Lydia en Galienne elke twee weken op dezelfde tijd gaan zwemmen, leren zij allerlei mensen kennen. Galienne: “Dat vind ik leuk. We maken altijd een praatje. Ik vertel wat ik op het dagcentrum doe. Of hoeveel baantjes ik zwem. En dat ik heel veel ben afgevallen.” Lydia beaamt dat: “Je hebt al een paar keer een nieuw badpak moeten kopen. Het is niet alleen gezellig maar natuurlijk ook goed voor ons allebei, dat bewegen. Ik kan het iedereen aanbevelen om vrijwilligerswerk te gaan doen. Je kunt zo echt iets betekenen voor elkaar want, laten we eerlijk wezen, Galienne zorgt er natuurlijk ook gewoon voor dat ik elke twee weken ga zwemmen!”

 

Aalsmeervoorelkaar.nl
Ben jij ook op zoek naar leuk en inspirerend vrijwilligerswerk? Of kun je wel wat hulp gebruiken voor jezelf of iemand anders? Ga dan naar www.aalsmeervoorelkaar.nl en meld je aan! Aalsmeervoorelkaar wordt in opdracht van de gemeente Aalsmeer uitgevoerd door de Vrijwilligerscentrale Amstelland.

Laatst bewerkt op: 10 januari 2017 03:27

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vrijwilligerswerk is genieten voor twee

Lydia de Vries zocht vrijwilligerswerk en vond dat op www.aalsmeervoorelkaar.nl. Nu zwemt zij al anderhalf jaar samen met Galienne Hope. Zij zijn allebei zwemfanaten en met z’n tweeën is het extra gezellig. Galienne heeft een verstandelijke beperking en kan er niet zomaar alleen op uit. Omdat Lydia met haar meegaat, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: