001 - Homan Zonnepanelen
UWTC NK Veldrijden

UWTC NK Veldrijden


Geplaatst op: 10 januari 2017

Het NK weekend begon al op vrijdag 6 januari toen een heel aantal leden van UWTC al naar St Michielsgestel gingen om het parcours te verkennen. Zaterdagochtend vertrokken de nieuwelingen met hun ouders al vroeg. Want de ijzel en sneeuw maakten het een spannende reis om veilig naar Brabant te reizen. Maar gelukkig heeft niemand van ons problemen gehad onderweg. De sneeuw maakte dat het parcours behoorlijk glad was. Ian en Danny hadden weinig of geen nationale wedstrijden gereden en moesten beide in het achterveld starten. Danny vond het in het begin erg spannend op het witte gladde parcours maar gaandeweg de wedstrijd ging het beter. Ian reed een hele goede wedstrijd en eindigde op de 50ste plaats. Danny deed veel ervaring op en werd 68ste.

Hierna mocht Sjon vd Berg aan het werk bij de masters 50+.  Sjon reed netjes in de middenmoot mee en werd 37ste.
Aan het eind van de dag mochten de amateurs zich melden. Er stonden 100 namen op de startlijst, maar die zijn niet allemaal van start gegaan. Druk was het wel en dat was dus dringen aan het begin van de wedstrijd. Tommy zat gelijk mooi voorin, Bas, Bart en Dennis volgde erachter. Al snel ontstond er een kopgroep van 5 man met Koen Weijers, Eddy v IJzendoorn, Jordi Luisman, Kees v Noppen en Yannick Runhardt. De winst ging in een spannende finale naar Weijers voor van Noppen en Luisman. Tommy Oude Elferink wist sterk op de 7e plaats te finishen.  Bas de Bruin werd 16de en Bart de Veer verspeelde in de laatste ronde wat plaatsen door een slippertje: 23ste. Jammer want hij had net de aansluiting weten te vinden met de groep waar Bas ook in reed. Dennis reed verder naar achteren en werd 60ste.  
Op zondag ging er weer een groep naar Brabant om de rest van het UWTC cyclocross team aan te moedigen. Helaas komen zij tijdens de wedstrijd niet voor UWTC uit, maar zij trainen wel wekelijks bij UWTC en de aanmoedigingen waren er niet minder om. Al met al een zeer geslaagd weekend.

Clubcross en fortcross
Uitslag clubcross 8 januari.
40-: 1 Tommy Oude Elfrink, 2 Lars Wiebes, 3 Jeroen v Pierrre, dnf Roberto Blom 
40+: 1 Wilfred Zeijerveld, 2 Maarten de Jong, 3 Cock Fangmann, 4 Ben de Bruin, 5 Marcel Versteeg, 6 Joop Winter, 7 Peter Wiebes, dnf Frans v Heteren 
10-11 jr: 1 Mika Lang, 2 Teun Wahlen, 3 Bo Versteeg, 4 Daan Corst, 5 Jasmijn Wiegmans, 6 Jens Lang
12-14: 1 Jesse v Hattum, 2 Raoul v Zijl, 3 Jesse Versteeg 

Volgende week, 15 januari, is de laatste wedstrijd in de clubcross competitie. Deze wordt al verreden op het fort de Kwakel. Starttijd 10.30 uur.  En op 22 januari wordt de echte fortcross op fort de Kwakel verreden. Dan zijn er aangepaste starttijden. Inschrijving gaat om 9.30 uur open.
10.30 uur: jeugd 8-14 jaar
11.15 uur: dames/nieuwelingen en recreanten
12.00 uur: 40+
13.00 uur: 40- 

Oosterhout
Jeugdlid Mike Derogee reed op zondag een nationale veldrit in Oosterhout. De deelnemers werden op het klassement opgesteld en omdat Mike weinig nationale crossen heeft gereden moest hij achteraan starten. Hij wist wel weer een aantal renners voorbij te komen, maar de kopgroep was al te ver weg. Mike eindigde als 22ste en niet onbelangrijk: hij had lekker gereden! Zaterdag 21 januari gaat hij het NK rijden in Appelscha. 

Nieuwjaarsreceptie
Zondag 8 januari is tijdens de nieuwjaarsreceptie Jetze Plat in de bloemen gezet. Alle Nederlands Kampioenen waren uitgenodigd, Jetze, Bart van Bemmelen en Lorena Wiebes. 
Lorena Wiebes moest verstek laten gaan ivm met een internationale junioren baanwedstrijd in Apeldoorn, waar ze voor team Nederland mocht uitkomen. Zaterdag werd Lorena met de teamsprint 3e, op de scratch 3e en bij de puntenkoers 2e. Zondag heeft ze de temporace en afvalrace gereden. Ze dacht dat ze hierbij top 10 had gereden. Al met al een leuk en leerzaam weekend gehad. Ook Bart van Bemmelen was verhinderd. Bart en Lorena zijn beide genomineerd voor de sportverkiezingen 2016 in de ronde Venen.
Jetze had ook nog zijn Olympische medailles meegenomen en het aanwezige publiek vond het erg leuk om de medailles te bewonderen. Jetze heeft in 2017 wel hele grote uitdaging op zijn wedstrijdlijst staan. Hij gaat meedoen aan de Iron man, een volledige triathlon! Dat betekent 4 km zwemmen, 180 km handbiken en 42 km wheelen. 
Hierna zette voorzitter Gerard van Veen alle mannen van de maandagochtendploeg in het zonnetje. Deze groep vrijwilligers zijn heel belangrijk voor UWTC en verzetten heel veel werk.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

UWTC NK Veldrijden

Het NK weekend begon al op vrijdag 6 januari toen een heel aantal leden van UWTC al naar St Michielsgestel gingen om het parcours te verkennen. Zaterdagochtend vertrokken de nieuwelingen met hun ouders al vroeg. Want de ijzel en sneeuw maakten het een spannende reis om veilig naar Brabant te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: