01 - Nooit Gedacht

Vinkeveense in race voor beste biertapper


Geplaatst op: 11 januari 2017

Precies de juiste schuimkraag, een perfect schoongepoetst glas... Angela van Kooten van café 't Kruytvat uit Vinkeveen gaat vandaag proberen Nederlands kampioen biertappen te worden. Ook Jesse Westerveld van De Lindenhof en Amber Ott van Restaurant De Korte Duinen, beiden uit Soest, doen een gooi naar de titel.

De werkneemster van café 't Kruytvat zegt dat het geen bewuste keuze was om mee te doen aan het NK. "Ik doe het al een tijdje, maar ik denk dat als je dit regelmatig oefent, je dit sowieso wel zou kunnen doen." Maar ze tapt een stuk beter dan de meeste anderen, want ze kwam door alle voorrondes.

Tijdens het NK wordt op veel punten gelet. Zo mag het glas de tapkraan niet raken, moet getapt worden op 45 graden en moeten de viltjes klaarliggen. Van Kooten moet niet alleen goed bier kunnen tappen, maar de drank ook goed kunnen serveren vanuit een flesje. "Dat is wel het lastigste onderdeel."

Het NK Biertappen wordt georganiseerd door alle grote Nederlandse biermerken en Horeca Nederland en vindt plaats tijdens de vakbeurs Horecava in Amsterdam.

Bron: RTV Utrecht

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vinkeveense in race voor beste biertapper

Precies de juiste schuimkraag, een perfect schoongepoetst glas... Angela van Kooten van café 't Kruytvat uit Vinkeveen gaat vandaag proberen Nederlands kampioen biertappen te worden. Ook Jesse Westerveld van De Lindenhof en Amber Ott van Restaurant De Korte Duinen, beiden uit Soest, doen een gooi naar de titel. De werkneemster … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: