001- Uithoorn
College Aalsmeer zet in op verdere verbetering participatie

College Aalsmeer zet in op verdere verbetering participatie


Geplaatst op: 11 januari 2017

De gemeente Aalsmeer voert burgerparticipatie goed uit, maar uiteraard zijn er aanbevelingen tot verbetering. Dat is de voornaamste conclusie van bureau Partners & Pröpper dat het participatiebeleid van de gemeente heeft onderzocht. De raad wilde een evaluatie van het participatiebeleid en ook het college vindt dit belangrijk.

Robbert-Jan van Duijn, wethouder participatie: “Het college kijkt ook kritisch naar haar eigen beleid en hoe ze haar inwoners hierbij nog beter en actiever kan betrekken. Uit het onderzoek blijkt dat de participatie goed gaat, maar dat er ook verbeterpunten zijn. We gaan dit jaar actief aan de slag met de verbeterpunten en de aanbevelingen uit het onderzoek.” 

Partners en Pröpper heeft afgelopen jaar onderzocht hoe een aantal participatietrajecten de laatste jaren is verlopen. In totaal zijn 19 projecten onderzocht en is bij 6 projecten een verdiepingsslag gemaakt. Uit het rapport blijkt dat gemeente Aalsmeer een consistente koers vaart, het beleid actueel is en voldoende richting geeft voor uitvoering. Ook concludeert zij dat participatie goed geborgd is in de werkprocessen van de ambtelijke organisatie en dat er voldoende aandacht is voor een goede voorbereiding van participatietrajecten en professionele vormgeving van de uitvoering.

Uiteraard zijn er ook verbeterpunten waarvoor het bureau een aantal aanbevelingen doet. Zo stelt Partners en Pröpper dat er nog onvoldoende oog is voor de verschillende doelen die de gemeente wil realiseren met inzet van participatie. Ook kan de gemeente meer doen aan verwachtingsmanagement en

creatievere participatietrajecten inzetten. Daarnaast kan de rol van de gemeenteraad bij participatietrajecten worden verbeterd en moet er meer aandacht komen voor een goede terugkoppeling aan de deelnemers als de gemeente een besluit heeft genomen. De gemeente zal uiteindelijk altijd een afweging moeten maken tussen individuele belangen en het algemeen belang.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

College Aalsmeer zet in op verdere verbetering participatie

De gemeente Aalsmeer voert burgerparticipatie goed uit, maar uiteraard zijn er aanbevelingen tot verbetering. Dat is de voornaamste conclusie van bureau Partners & Pröpper dat het participatiebeleid van de gemeente heeft onderzocht. De raad wilde een evaluatie van het participatiebeleid en ook het college vindt dit belangrijk. Robbert-Jan van Duijn, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: