001 - Homan Zonnepanelen
Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Uithoorn

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Uithoorn


Geplaatst op: 11 januari 2017

De cursus Politiek Actief gaat 21 februari 2017 van start en bestaat uit vijf bijeenkomsten met elk een eigen thema. Naast theoretische kennis, worden ook vaardigheden zoals debatteren en lobbyen bij de gemeente verbeterd. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard worden ook lokale politici en bestuurders uitgenodigd om ervaringen uit de praktijk te horen. Daarnaast bezoeken de deelnemers een raadsvergadering en krijgen ze de mogelijkheid een (korte) stage te lopen bij een politieke partij of bij de gemeente.

Voor wie

De cursus Politiek Actief is bedoeld voor iedereen die erover nadenkt politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast is de cursus ook zeer geschikt voor inwoners die willen weten hoe zij meer invloed kunnen uitoefenen op de lokale besluitvorming.

Doel bereikt

In 2015 is deze cursus ook georganiseerd en zeer positief ontvangen. “Een directe aanleiding om mee te doen, was om mijn netwerk binnen de gemeente Uithoorn te verbreden. De trainingen waren leerzaam en met name het thema lobbyen is mij bijgebleven. Mijn doel is bereikt; mijn netwerk is inmiddels verbreed en ik ben vooralsnog aangesloten bij een politieke partij,” aldus een enthousiaste deelnemer van de cursus Politiek Actief in 2015.

Programma

  • 21 februari 2016 Introductie, kennismaking en algemene staatsinrichting
  • 7 maart 2016 Hoe werkt de gemeente
  • 21 maart 2016 Financiën en speeddaten met raadsleden
  • 28 maart 2016 Lobbyen bij de gemeente
  • 11 april 2016 Debatteren en spreken in het openbaar
  • 22 april 2016 Raadvergadering bijwonen

Aanmelden

Aanmelden kan tot en met 14 februari 2017 bij Hans van Leeuwen, raadsgriffier van Uithoorn, via Griffie@uithoorn.nl of 0297-753030. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar, dus vol = vol.


Laatst bewerkt op: 11 januari 2017 16:19

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gratis cursus Politiek Actief voor inwoners van Uithoorn

De cursus Politiek Actief gaat 21 februari 2017 van start en bestaat uit vijf bijeenkomsten met elk een eigen thema. Naast theoretische kennis, worden ook vaardigheden zoals debatteren en lobbyen bij de gemeente verbeterd. Gastdocenten geven presentaties en uiteraard worden ook lokale politici en bestuurders uitgenodigd om ervaringen uit de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: