0001 - OrMontre week 42 live + vanaf 8 nov / 4-dec

Horangi taekwondo krijgt bezoek topatleet Nieuw Zeeland


Geplaatst op: 13 maart 2012

Dafydd Sanders was vorige week te gast bij de taekwondoschool Horangi. Sanders is een topatleet uit Nieuw Zeeland die op doorreis was in en rond europa om aan een aantal grote toernooien mee te doen. Sanders is al meer dan 10 jaar nationaal kampioen taekwondo in zijn gewichtsklasse bij het sparren. Daarnaast is hij bondscoach van het nationale jeugdteam van taekwondo in Nieuw Zeeland. Hij heeft een eigen sportschool in Auckland, de hoofdstad van het land. Sanders was naar het noordelijk halfrond gekomen om deel te nemen aan de Alexandrië Open (Egypte), de Luxemburg Open en de Open Duitse kampioenschappen. Horangi trainer Bas Bokkes heeft opgetreden als begeleider en coach voor de Nieuw Zeelander.

Het viel echter niet allemaal mee voor Sanders. Het toernooi in Alexandrië werd uitgesteld wegens de onrust in de regio. De Egyptenaren lieten dat de deelnemers pas 2 weken van tevoren weten, waardoor het niet mogelijk was het reisschema te wijzigen. De trip naar Luxemburg vertaalde zich wel in een goed resultaat. Sanders knokte zich naar de halve finale waar hij verloor van een atleet uit Centraal Afrika, die later "president" (overall winnaar) van het toernooi zou worden. Toch een prachtige derde plaats.

Door de connecties van Horangi Taekwondo kreeg Sanders de gelegenheid om te trainen met de Nederlandse top. Naast de trainingen bij Horangi werden er ook andere topscholen bezocht in Hilversum, Amersfoort en Almelo. De volgende pech van Sanders was een blessure die opspeelde in de week voor de Open Duitse kampioenschappen, waardoor hij genoodzaakt was het toernooi aan zich voorbij te laten gaan. Toch zijn Sanders en Bokkes naar Hamburg afgereisd om de wedstrijden te analyseren en effectieve trainingsmethoden en wedstrijdtactieken te ontwikkelen.

Sanders: "Het was hoe dan ook een mooie ervaring. Ik ben van plan volgend jaar langer te komen en misschien nog meer open toernooien mee te doen. Het is fantastisch dat alles zo dicht bij elkaar is in Europa en dat er zoveel grote toernooien kort na elkaar gehouden worden. Deze soort taekwondo beleving ben ik niet gewend. Maar hoe meer ik dit soort dingen onderneem, hoe meer ik ontwikkel als sporter. Ik doe het niet alleen voor mezelf, als ik mij ontwikkel, probeer ik daarin heel Nieuw Zeeland mee te nemen. Het feit dat niet alle geplande toernooien doorgingen voor mij, betekent niet dat ik mij minder ontwikkeld heb. Egypte zie ik een paar weken met mijn jeugdteam voor de wereldkampioenschappen en voor de Open Duitse kom ik volgend jaar gewoon weer terug!"

Voor zowel Horangi als Dafydd Sanders was het een inspirerende tijd.
Voor meer informatie over Horangi Taekwondo kunt u kijken op www.horangi.nl.

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Horangi taekwondo krijgt bezoek topatleet Nieuw Zeeland

Dafydd Sanders was vorige week te gast bij de taekwondoschool Horangi. Sanders is een topatleet uit Nieuw Zeeland die op doorreis was in en rond europa om aan een aantal grote toernooien mee te doen. Sanders is al meer dan 10 jaar nationaal kampioen taekwondo in zijn gewichtsklasse bij het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: