Politie en Abcoudenaren gaan op boevenjacht

Politie en Abcoudenaren gaan op boevenjacht


Geplaatst op: 14 januari 2017

Volgende week gaat de politie samen met bewoners van Abcoude inbrekers aanhouden tijdens een heterdaadoefening met inzet van Burgernet.

Op het moment dat de oefening begint, ontvangen Burgernetdeelnemers een sms- of spraakbericht met het verzoek uit te kijken naar verdachte personen en/of voertuigen. Waar en wanneer de oefening precies plaatsvindt, blijft tot het laatste moment onbekend om de oefening zo realistisch mogelijk te laten zijn. Burgernetdeelnemers wordt gevraagd om informatie met de politie te delen, niet om zelf te handelen. 

De politie oefent regelmatig werksituaties. Nu wordt ook aan de inwoners van Abcoude actief gevraagd om mee te doen. 

 Opletten

Veel heterdaadaanhoudingen gebeuren met behulp van meldingen van oplettende burgers. 112-Meldingen van bewoners bij verdachte situaties zijn
een belangrijk ingrediënt in de strijd tegen auto- en woninginbraken. Ondanks dat de politie extra inzet pleegt op tijden en plaatsen waar veel ingebroken wordt,
kan zij niet op elk moment overal zijn. Door meldingen van bewoners kunnen agenten snel de juiste kant op gaan.  En worden dus inbraken voorkomen of inbrekers op heterdaad aangehouden. 

Laatst bewerkt op: 14 januari 2017 19:38

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Politie en Abcoudenaren gaan op boevenjacht

Volgende week gaat de politie samen met bewoners van Abcoude inbrekers aanhouden tijdens een heterdaadoefening met inzet van Burgernet. Op het moment dat de oefening begint, ontvangen Burgernetdeelnemers een sms- of spraakbericht met het verzoek uit te kijken naar verdachte personen en/of voertuigen. Waar en wanneer de oefening precies plaatsvindt, blijft … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: