Stroeve start Atalante heren 1

Geplaatst op: 16 januari 2017

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar boekte Atalante afgelopen vrijdagavond in Amsterdam een 3-1 overwinning op Albatros. Een mooi resultaat, al overheerst achteraf het gevoel van een verloren punt.

Atalante kwam in een lege, sfeerloze hal maar moeizaam op gang. Zonder de vakantievierende Remco en met een nog niet geheel fitte Bas speelde Atalante niet slecht, maar te tam en met te veel persoonlijke foutjes. Albatros begon wel fris, pakte al snel een kleine voorsprong en wist die langzaam uit te breiden, 25-18.

De tweede set opende de Vinkeveense heren met een fraai staffel, en daarmee werd eigenlijk de toon voor de rest van de wedstrijd gezet. Zonder echt groots te spelen namen de gasten snel afstand en stonden die niet meer af. Nu was er wel overwicht en een killblock van Bas op hun beste aanvaller knakte het laatste stukje verzet bij de Amsterdammers, 16-25.

Met Regi voor Jeroen in de spelverdeling en Iwan voor de van een blessure herstellende Erik, die de eerste twee sets weer als aanvaller goed speelde, pakte Atalante ook in de derde set een ruime voorsprong, 1-6. Atalante bleef slordig en liet Albatros nog wel terugkomen, maar kwam geen moment meer in gevaar en was op alle fronten de betere, 19-25.

Zo ook in de vierde set. Tot 8-8 ging het nog gelijk op, mede door eigen foutjes. Met Iwan aan service en een weer goede scorende Leroy nam Atlante daarna afstand, 9-13. Bij 15-16 mochten de gastheren nog even hopen op een vijfde set, maar met een goed blok van Yorick en een sterke servicebeurt van Leroy maakte Atalante gedecideerd een einde aan de wedstrijd, 20-25.

En lekkere overwinning. Maar omdat Utrecht 7 opnieuw met 4-0 won was het setje verlies toch vervelend en loopt de achterstand op tot 8 punten. Aanstaande vrijdag komt Utrecht naar Vinkeveen. Een echte topper dus, die Atalante moet winnen om de strijd om de titel nog spannend te houden. Utrecht heeft ook team 6 in de competitie en zal ongetwijfeld in de sterkst mogelijk opstelling naar Vinkeveen afreizen. Maar ondanks de stroeve start van het nieuwe jaar, lijkt Atalante in alle opzichten klaar voor de confrontatie met de nummer 1.

Tegen sterkere tegenstanders én in eigen huis haalt Atalante vaak het beste uit zichzelf naar boven. Bovendien is iedereen fit. Erik weer hersteld, en met Stefan uit heren 2 heeft Atalante ook weer de beschikking over een sterke libero.  Nu nog zorgen dat De Boei aanstaande vrijdag (21.15 uur) vol met publiek zit. Want in een lege sporthal is het lastig uitblinken, in een kolkende thuishal zullen de heren schitteren.

In de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar boekte Atalante afgelopen vrijdagavond in Amsterdam een 3-1 overwinning op Albatros. Een mooi resultaat, al overheerst achteraf het gevoel van een verloren punt. Atalante kwam in een lege, sfeerloze hal maar moeizaam op gang. Zonder de vakantievierende Remco en met een nog … Lees meer »