De Vinken E1 houdt het spannend

Geplaatst op: 16 januari 2017

Met Sam Hurkmans, Jeroen de Rooij, Eva Haveman en Lotte Kortz in het veld en Sem Berkelaar, Valentina van Eenennaam en Elske van Kreuningen tijdelijk op de bank begon De Vinken E1 haar thuiswedstrijd tegen WWSV E1 uit Wijdewormer. Een paar maanden gelden hadden de ploegen elkaar eerder ontmoet en toen had de Vinkeveense ploeg redelijk gemakkelijk gewonnen (11-3). Kijken of het vandaag weer zo zou gaan.

Dat leek er in de eerste seconden wel op. De eerste de beste bal die richting korf ging, lag erin: 0-1. Maar ook de bezoekers lieten zien dat ze het spelletje al aardig onder de knie hadden. Ook zij scoorden uit de eerste doelpoging. Het spel ging vervolgens razendsnel op en neer. De spelers renden heen en weer en streden voor elke bal. Door de regel dat er snel gegooid moet worden (binnen 4 seconden), zijn de spelers wel ‘verplicht’ om te blijven bewegen en snel te gooien. Dat is dus niet alleen leuk om te zien,  maar ook veel leuker voor de spelers. Zij krijgen daardoor automatisch meer kans om te schieten. Ondanks de vele pogingen aan beide zijden was de stand bij rust slechts 1-2. Scoren bleek vandaag toch moeilijker dan gedacht.

Na rust leek de ploeg van coach Mark de Rooij het heft in handen te nemen. Binnen twee minuten was het 3-2 in het voordeel van de jonge Vinkeveners. Toen de ploeg die gesteund wordt door Jumbo Vinkeveen twee minuten later 4-2 maakte, leek het de goede kant op te gaan. Om en om scorend liep de ploeg uit naar 6-4. De thuisploeg was iets beter en schoot dan ook meer op de korf. Meer doelpunten leverde dat De Vinken echter niet op. En wanneer je zelf niet scoort, blijft het spannend. Dat werd het zeker. De bezoekers kwamen via 5-6 terug tot 6-6. Even later werd het zelfs 6-7. Een fel strijdend De Vinken gaf zich nog niet op. In de laatste minuut werd er veel geschoten op de korf. Het publiek leefde hoorbaar mee. Maar helaas werd er niet gescoord. Of toch wel? 15 seconden voor tijd  … Jeroen onderschept de bal, draait zich om en schiet op de korf. De bal stuitert op de rand …. nog een keer op de rand … en toen …. viel hij er toch naast. Teleurstelling bij de thuisploeg en opluchting bij de bezoekers. Eindstand: 6-7. Na een heerlijke wedstrijd geen punten, maar de ploeg mag wel tevreden zijn. Er werd gestreden en gelopen voor elke bal. Wie weet levert dat volgende week wel punten op.

Met Sam Hurkmans, Jeroen de Rooij, Eva Haveman en Lotte Kortz in het veld en Sem Berkelaar, Valentina van Eenennaam en Elske van Kreuningen tijdelijk op de bank begon De Vinken E1 haar thuiswedstrijd tegen WWSV E1 uit Wijdewormer. Een paar maanden gelden hadden de ploegen elkaar eerder ontmoet en … Lees meer »