001 - Escaperoom aglemeen

Bayer voor tweede keer op rij uitgeroepen tot Top Employer


Geplaatst op: 13 maart 2012

Bayer is voor de tweede keer uitgeroepen tot Top Employer en eindigde in de top dirie van de Top Employer Nederland ranglijst, waarvoor het bedrijf een eervolle vermelding kreeg. Dit jaar maken 58 bedrijven aanspraak op de titel TOP Employer. Het Top Employer onderzoek wordt uitgevoerd door het CRF Insitute. Bayer behaalde bij vier van de vijf criteria de hoogste score wat onderstreept dat Bayer uitstekende primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden en een uitstekende organisatiecultuur biedt. Ook was Bayer ‘best in class' op het gebied van training en ontwikkeling. Daarmee zorgt Bayer goed voor zijn medewerkers.

Het keurmerk van Top Employer ontvang je niet zomaar
Het CRF Institute, specialist op het gebied van internationaal onderzoek naar arbeidsvoorwaarden, onderzoekt jaarlijks het HR beleid van deelnemende bedrijven aan de hand van op voorhand vastgelegde criteria die de volgende HR pijlers op een objectieve wijze meten:

- Primaire arbeidsvoorwaarden: zijn financiële arbeidsvoorwaarden zoals salaris, pensioen en aandelenopties. Bayer kreeg de maximum score van 5 punten.
- Secundaire arbeidsvoorwaarden en Werkomstandigheden. Dit zijn niet financiële aspecten zoals: verlof, werkregelingen, interne communicatiemogelijkheden en welzijnsprogramma's. Bayer ontving ook hier de maximum score.
- Training en Ontwikkeling meet de beschikbaarheid van ontwikkelingsmogelijkheden en programma's. Bayer behaalde ook hier een score van 5 punten.
- Carrièremogelijkheden. Het belang van talentmanagment, duidelijke carrièrepaden, successieplaning en prestatiemanagement. Bayer kreeg hier een score van 4,5 op 5.
- Organisatiecultuur meet hoe de werkgever een sterke organisatiecultuur tot stand brengt dankzij bijv. visie, waarden, MVO, diversiteit. Ook hier behaalde Bayer 5 punten.

Ruud van Es, Country Manager Benelux bij het CRF Institute : "Bayer's uitstekende HR beleid en arbeidsvoorwaarden laat zien dat talent management een top prioriteit is. Zo leveren de gecertificeerde Top Employers de medewerkers niet alleen wat vandaag belangrijk is, maar ook datgene wat belangrijk is voor een volgende carrièrestap binnen het bedrijf."

José Arendsen, Hoofd Human Resources: "We zijn erg trots op deze benoeming. Dit keurmerk is een kroon op ons HR-beleid. Onze primaire arbeidsvoorwaarden zijn belangrijk om hooggekwalificeerd talent aan te trekken en te behouden. Zij vormen een solide basis. Wij stellen hoge eisen, en daar mag iets tegenover staan. Daarom investeren wij in de ontwikkeling en groei van onze medewerkers en bieden wij naast goede primaire ook prima secundaire arbeidsvoorwaarden."

Living the values equally important as delivering results

Bij het belonen van werknemers kijkt Bayer ook naar hoe werknemers op de waarden waar zij voor staan scoren. De ‘LIFE' waarden staan voor Leadership, Integrity, Flexibility en Efficiency. Het naleven en toepassen van deze waarden tellen mee bij de beoordeling van de werknemers en zijn minstens even belangrijk als het behalen van de vooropgestelde doelstellingen.

José Arendsen, Hoofd Human Resources: Bij de beoordeling van onze medewerkers staan niet alleen de resultaten centraal. We hebben een high performance cultuur binnen onze organisatie. Met de collectieve acties die we organiseren om het naleven van onze waarden te bevorderen, zoals sessies over leiderschap en feedback trainingen, versterken we deze cultuur. Dit gaat niet alleen over het verbreden van kennis maar ook over het versterken van persoonlijke competenties, geheel in lijn met onze waarden."

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Bayer voor tweede keer op rij uitgeroepen tot Top Employer

Bayer is voor de tweede keer uitgeroepen tot Top Employer en eindigde in de top dirie van de Top Employer Nederland ranglijst, waarvoor het bedrijf een eervolle vermelding kreeg. Dit jaar maken 58 bedrijven aanspraak op de titel TOP Employer. Het Top Employer onderzoek wordt uitgevoerd door het CRF Insitute. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: